2021-08-26 215 浏览
之前睇连登有个一人一间最好食黄店嘅post,见超多人都讲呢间意大利菜餐厅!佢哋最出名系即叫即搓即焗嘅pizza,铜锣湾店仲整咗玻璃窗比你睇住一块🍕嘅诞生过程🤪 味道真系惊为天人,连登仔冇老点!同埋职员超nice,佢哋见我用咗店内serve嘅纸巾摆口罩,就即刻主动再比多张纸巾我,服务超贴心💛大推呢间黄店比大家!🔸Tips🔸大家留意返呢间系冇得book,只可walk in,店员话好多时6:30pm前就会full晒,所以大家最好早啲去排队!▪️蓝芝士苹果薄饼 $178▪️呢度嘅招牌pizza,必点‼️一上枱已经闻到好香蓝芝士味,之前都未食过有苹果嘅pizza,冇谂过苹果薄片同蓝芝士系咁夹😍!成个pizza整体系咸嘅,但苹果有微微甜味,中和咗芝士嘅腻💯 同埋份量系超大个,我哋两个人食,每人食4件真系超饱🤣 通常pizza食1-2件就唔想食,不过呢个pizza系我哋食到第3件都仲觉得好好味,证明系坚好食🤪▪️香烤黑椒鸡翼 5只 $58▪️5只鸡翼都算几大只几多肉😍 黑椒味好香,鸡翼个皮焗到有少少脆,入面啲肉保持到好嫩滑,正!

🔸Tips🔸

▪️蓝芝士苹果薄饼 $178▪️