2023-03-26
大癫级西班牙菜,食材高质,煮法side dish非常配合,环境服务一流,perfecto🤌~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🐙 Pulpo A La Gallega (啫系Octopus Tapas) HK$195・味道:清淡八爪鱼加咗小许辣粉,仲吊出鲜味,配埋底下薯蓉薯仔粒,唔错~・口感:八爪鱼爽弹,冇牙呀婆口嘅肥波都咬到。薯蓉系半smash半薯仔粒,幼滑得嚟又可以配八爪鱼咬吓。🍣 Tuna Tiradito (啫系Tuna Tata) HK$220・味道:新to the鲜🤌!本身个料好食就唔使整色整水都够抽㗎喇~・口感:上面个三块空气饼唔知jm9😅,硬要评一评就系都几有麦香,不过本波觉得有葱就够喇。🍛 Seafood Paella M size HK$350 👍 ・味道:好癫㖞喂💥!每粒饭都索满海鲜汁,虾再甜啲就好了,有粒蚬有沙拖低平均分sad,鱿鱼最正。有pat酱几重咸香味,加埋啲饭食又系另一个味,咸鲜饭粒加鲜甜海鲜,多重层次woo😏~・口感:睇落以为啲饭干过沙漠,点知每粒都juicy jucy。粒粒分明又够湿度,大癫。虾爽脆基本啦,蚬都够厚肉,鱿鱼爽弹本波食到jap j
Pulpo A La Gallega
Tuna Tiradito
・口感:睇落以为啲饭干过沙漠,点知每粒都juicy jucy。粒粒分明又够湿度,大癫。虾爽脆基本啦,蚬都够厚肉,鱿鱼爽弹本波食到jap jap声,嘻。
**M size以为好细,点知个pan目测都至少8吋🤯,两三人够食的!但海鲜份量少,孤寒咗啲⋯ **
Seafood Paella
🥩 Steak Frites HK$348
・味道:用Flat Iron但牛扒叫5成,上到嚟系7成⋯过熟少咗肉味🥲。上面个香草牛油多余,牛油味香草味都冇,对件扒起唔到任何作用🤡。另一兜酱都一样,废。薯条吸咗啲牛扒精华零舍正。
・口感:过熟有啲嘥咗旧flat iron,但块扒本身好高质所以煮衰咗都仲系嫩口,同埋吋半扒唔韧加上flat iron本来多筋都冇食到一条,扒类处理做得不错。系薯条偏幼食得冇咁开心。
Steak Frites
❤️🔥 Churros HK$135
・味道:0甜肥波怒啪两条,表面糖粉mix咗肉桂粉所以食落微甜,唔钟意肉桂嘅朋友都食到,淡淡肉桂味易入口der~不过牛油味就唔出,某程度上对肥波嚟讲系好事,减轻罪疚感XD。个朱古力酱系黑朱,重覆多次系黑朱,0甜黑朱,本波已满足namaste🙏
・口感:表面脆口入面软熟,新鲜即炸但好细心会等到啱食用温度先上枱,暖暖哋咁,yum yum。
Churros
🍹 Blood Orange Mocktail HK$100
・味道:偏甜但橙味几重,OK啦。
Blood Orange Mocktail
🥤 Raspberry Milkshake HK$88
・味道:甜呀,同时红莓味都重嘅唔系得人工糖浆甜。外国奶昔就必备爆血管厚cream嘅,本波skip🤭。
・口感:0冰粒,smooth~
Raspberry Milkshake
🤰性价比:高~
🤰9冲度:9冲~
🤰结论:人均七旧水食到高质五星酒店西班牙菜,食得过,绝对有next time。
・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
环境:阔落舒服呢啲基本酒店餐厅配备有齐,枱櫈够大。枱与枱之间阔到可以放多枱,空间度极高,虽然避免唔到三个饮醉酒嘅女人笑声盖过全场嘅嘈吵情况-_-。不过我坐𠮶边近户外嘅室内位偏喑,情调太多,能见度太低😶🌫️。枱灯非常重要,犹如漆黑中嘅明灯💡。讲咁多,唔该较光返小小🙏⋯⋯
服务:可能见我哋book枱系庆祝目的,安排咗近海景位,非常细心。梳化位舒服,唔系啲坐到淋哂个下巴对落就系枱嘅高度XD。麻烦侍应影相都冇托手踭,仲要识攞光位就角度影,pro🫡!
*需要上网book枱㗎!