2023-06-14 1446 浏览
人气炸脾🍗🍗T先生谂起大角咀一间小店食炸脾,去完深水埗食咁多野,要消化下,于是由深水埗行去大角咀呢间小店🚶🏻‍♂️🚶🏻‍♀️小店小小似快餐店外卖格局,当然可以堂食啦,就好似大牌档要开张折枱咁😆 📍柑桔柠檬梳打 (跟餐) $18由于小店没有售卖可乐,我地拣选左呢款特饮。几大杯,味道正常,同埋够冻,配炸脾都夹。但我始终觉得配可乐夹啲,后来T先生到附近士多买一罐,我地叫店员比杯冰都肯比,赞👍🏻📍皇牌生炸脾 $34主角到啦~~即叫那炸,制作需时,大概10-15分钟左右啦。小店有胶手套方便用手食,其实风味更佳😆 炸脾即上好荡好热,用上日式吉列手法炸,粉浆调较适中,炸出来算薄身而且脆口,炸脾既肉算嫩口,整体黎讲几唔错小店亦有其他调味粉任君选择,我就试左麻辣椒盐和香草辣粉。麻辣椒盐似妈咪面既味粉😅😅 而香草辣粉系食到herbs既味道。可能simple 还是the best 😉😉
人气炸脾🍗🍗

📍柑桔柠檬梳打 (跟餐) $18