2024-08-11
呢間小店嘅外表又舊又殘,但聽聞炸雞髀好味,就嚟試試。炎炎夏日走到入嚟,居然冇咩冷氣。環境就真係一般,不過為咗試美食都可以忍下嘅。炸雞髀皮脆肉嫩多汁!個皮唔係好似一般炸雞髀咁就咁炸個皮,而係有層麵包糠。雞髀肉唔會乾,幾多汁。雞髀肉除咗嫩滑多汁之外,亦都好入味。不過size 就唔算好大。佢仲有好多調味粉俾大家加落去玩吓。其實佢個雞髀本身就好夠味,唔使加粉都好好味。不過貪新鮮貪好玩,我哋都試咗加唔同嘅粉。個人覺得香草辣似乎係最夾。海苔味就唔多夾。沙薑雞髀本身嗌之前都驚有啲伏。但係食落去好驚喜!沙薑汁好濃味,雞髀亦都多汁嫩滑。就算食到最後,都仲有濃郁嘅沙薑汁係個盒到。鍾意沙薑味嘅朋友一定唔會失望,推介!👌🏼陳皮魚蛋 set $47都係預期中陳皮魚蛋嘅質感同味道,正正常常OK。椰汁芋圓 估唔到呢間整雞髀嘅小店,個甜品都整得okay好味。有仙草,芋圓,紅豆。芋圓都彈牙爽口。整體嚟講,呢間小店嘅食物試咗幾樣都高質,誠意推介!環境:★☆☆☆☆ 食物: ★★★★★ 推介度: ★★★★★
炸雞髀
沙薑雞髀
👌🏼陳皮魚蛋 set $47
都係預期中陳皮魚蛋嘅質感同味道,正正常常OK。
椰汁芋圓
整體嚟講,呢間小店嘅食物試咗幾樣都高質,誠意推介!
環境:★☆☆☆☆
食物: ★★★★★