2024-04-07 41 浏览
#隐世高质意大利菜 #食好西系列 #大角咀 庆祝纪念日都要有仪式感🤍 最近我哋一家试咗呢间正宗意大利餐厅The Francesco,由嚟自罗马嘅厨师主理!餐厅位于大角咀,虽然位置不及旁边人气旺盛嘅旺角,不过菜式嘅质素、餐厅整体气氛舒适度极高搭救!行远少少就可以品尝到价格相宜兼高质素嘅正宗意大利菜!系十分之值得!今次我哋试咗:♥︎Parma Ham意大利薄饼🍕正宗就系正宗,果然系唔同啲!批边厚薄啱啱好!少少脆口,但又未至于薄脆到食完会喉咙痛𠮶种!配埋足料Parma Ham、火箭菜同拉晒丝嘅水牛芝士🧀!囡囡都食到舔舔脷呀😋😋😋♥︎烤春鸡大大只烧鸡皮脆肉嫩超juicy!配搭埋香浓嘅香草🌿腌制超级入味😍😍以薯条、沙律菜同烤蕃茄仔作配菜,解腻一流!绝对值得一试!♥︎香肠肉酱自制手工扭纹意粉🍝呢款意粉口感好特别!烟烟韧韧咁囡囡好钟意食!唔好睇佢个sauce好似一般肉酱意粉咁嘅样,其实系用咗有别于其他餐厅嘅梅子蕃茄酱调制!味道酸酸甜甜咁,食落劲开胃👍🏻👍🏻♥︎即制手工Tiramisu呢款属于招牌甜品之一嘅即制手工Tiramisu真系好精致呀🤍充满浓浓嘅咖啡香味😋手指饼松软度适中!同平日食开嘅Tiramisu
#隐世高质意大利菜 #食好西系列 #大角咀

庆祝纪念日都要有仪式感🤍

今次我哋试咗:

♥︎Parma Ham意大利薄饼🍕

♥︎烤春鸡

♥︎香肠肉酱自制手工扭纹意粉🍝

♥︎即制手工Tiramisu
呢款属于招牌甜品之一嘅即制手工Tiramisu真系好精致呀🤍充满浓浓嘅咖啡香味😋手指饼松软度适中!同平日食开嘅Tiramisu好唔同!配搭埋幼滑浓郁嘅Mascarpone Cheese !整体口感🆙🆙🆙

而饮品我哋就拣咗🍫Chocolate Milkshake同Tropical Smoothie🍍,Milkshake上面仲有一球云尼拿雪糕𠻹!口感超creamy!😋而Smoothie就有奇异果、芒果、菠萝同香蕉,成件事劲fresh😙😙

仲有最值得赞嘅系服务员嘅服务态度非常好之余仲超级贴心!见我哋食紧Tiramisu,囡囡唔啱食所以冇份食,主动额外送咗个雪糕🍨俾佢呢!🥰🥰

The Francesco
大角咀大全街47-49号大同新邨大满楼地舖