闲来无事search 下屋企附近有咩CAFE,揾到呢间新开咗无耐嘅楼上咖啡小店,趁Weekend一于去试下。店内采用清新木系设计,光线充足,空间感觉舒服,插头位很多,啱晒假日想chill 下同享受Me time,钟意享受嘅朋友。食物方面,我地叫左龙虾汁虾仁意粉,食落意粉上汁但唔油腻,虾仁量足够,味道不错。餐饮方面,跟餐可以拣伯爵茶或者housemade嘅健康饮品: 洛神花山楂茶同意米水,亦可以半价转做咖啡。咁小妹当然选咖啡…☕️咖啡选择都多,佢哋有提供 Magic Coffee。呢个option喺香港比较少见。不过我今日选左另一杯- 佢地自家招牌咖啡: OneDrip 有点近似Latte 同flat white 之间,咖啡香浓顺滑,值得推介。lunch set 价钱实惠,连埋转咖啡共$8x,新张期内仲有额外9折。呢个价钱包lunch同埋一杯高质咖啡,绝对高cp值。店员都非常friendly有礼貌,有问必答,服务加分。有见其他枱order 沙律,份量同卖相都好吸引,Café仲有限量面包同挞,下次要试试。🥯支持区内嘅小店,呢啲地方好值得大家发掘同支持
店,趁Weekend一于去试下。

龙虾汁虾仁意粉

咁小妹当然选咖啡…☕️

店员都非常friendly有礼貌,有问必答,服务加分。
OneDrip

支持区内嘅小店,呢啲地方好值得大家发掘同支持
龙虾汁虾仁意粉
OneDrip