2024-06-21
今次就嚟同大家分享下系中环嘅一间日式和牛餐厅-和牛割烹小田☺️。餐厅装修有型😜,仲好有气氛㗎!内部光猛,环境干净,真系见到都觉得舒服😎。我哋今晚就想试下新嘢!拣左个Dinner Omakase $980试吓😇!每一样食物都有佢自己嘅特色,一啖落肚就feel到美食嘅新鲜同鲜味,好唔错架!🔸我就试下小田和牛炭烧,牛嘅味道就好似直接入口咁,超新鲜,超香😉!一入口,味道就直接四溢出嚟,好正!超有口感!🔸自家制番茄肉酱小田和牛汉堡...味道够强,粒粒都充满了层次感, 真系食完都想再食😋!🔸炭烧小田和牛牛排配时令蔬菜,好靓又系超级稀有嘅嘅一块和牛肉,唔会厚到嚟觉得过份,好弹牙😍。配埋新鲜嘅蔬菜,食落好爽口,配搭得刚刚好!超正!😊🔸最后就要介绍季节逸品-小田和牛昆布烧牛肉竹笋春巻,入到口即溶,油香😊!食落感觉就好似春日一样咁,食完咩坏心情都会消失晒。haha 😊
我哋今晚就想试下新嘢!拣左个Dinner Omakase $980试吓😇!每一样食物都有佢自己嘅特色,一啖落肚就feel到美食嘅新鲜同鲜味,好唔错架! 🔸我就试下小田和牛炭烧,牛嘅味道就好似直接入口咁,超新鲜,超香😉!一入口,味道就直接四溢出嚟,好正!超有口感!