2022-04-18 237 浏览
复活节假期四围都好多人 大家都急不可待出去消费 今日我来到这个屋村商场 这个商场人流比较少 因为地方唔算大 但都有大量食店 包括这个品牌 这个品牌在香港都有一定数量嘅分店 但人流唔算多 因为佢哋嘅卫生在香港真系数一数二嘅差 负面新闻超多 所以我在入座后都需要自行清洁才有信心 但其实佢哋原来现在已经变成自助点餐 都系因为一个原因就系人手不足问题不过其实都做的得好差 门口只有一个女职员 又唔知里面有冇位 所以令坐位分布唔平均 出面就坐满 里面就无人 收银和安排入坐都系同一个 所以门口等嘅人就一直等 分配太差 不过佢哋电子落单嘅操作系统都算简单 还有为食店提供唔同嘅选择和提示 例如:多汁、少汁、走汁、多冰、走冰、即上、后上⋯今日系假期 所以没有下午茶 这个我们都知道 变相今日可以随心一点点自己平日比较少食嘅食物。今次点咗以下食品:这个焗饭真系好好味😋之前一直都未试过 因为比较喜欢食Pizza和意大利粉 但最近睇到很多人推介 所以都想试吓 好彩试吓 真系好食 口感似意大利饭 其实可能真系 但名字唔同这个鸡翼今日做得非常好 𠮶皮煎到金黄色和很脆 我最后都忍唔住叫多四只 一个人食四只真系满足 这个

肉酱多莉亚

原味鸡翼

这个真系越做越差 又咸又湿 份量又细 虽然价钱唔贵 但真系好失望 但无法热菜嚟讲只有这个和西兰花 但西兰花是辣的
周打海鲜汤

这个汤未试过 因为次次食下午茶包嘅汤都系粟米汤 但老实讲我唔钟意呢一个汤 无咩味道和配料唔知食紧咩
完全无味道
吞拿鱼沙律

蟹棒沙律

这两个沙律是新出品 当然做法就唔系咩新鲜做法 只系将田园沙律再加些食料 我就比较喜欢吞拿鱼多过蟹棒

今日我哋各选一款甜品 其实都唔抵食 日本冻平价甜品 最好食一定系寿司郎 唔会再试甜品
我哋食食吓饭 突然间有人系门口大叫大骂 原因就真系唔太知道 大概都系话职员做错事点解反而要话返佢 这里的职员态度真心差 对客一点笑容都没有 日式意大利店?希望有更多新食店进驻
2022-04-16
原味鸡翼