2020-11-22 1474 浏览
好几年冇食大闸蟹,今次经朋友介绍试下,初头以为系三蟹餐,去到先知系放题套餐,所以初头都惊会有啲浪费。是日六点半就到餐厅,发现里面都差唔多坐满晒,不过枱与枱嘅距离近左少少,有呢方面考虑嘅朋友要考虑下。而且佢地只有提供蟹公,想食乸嘅唔可以去呢间了。首先黎左个杏汁炖花胶,感觉还可以。之后好快上左豉油乳鸽,算系几好味。另有黄金虾球觉得粉太多,所以只食左里面只虾球当然好快就系戏玉大闸蟹。发䁷戈佢地俾嘅蟹都算细只,一开头𠮶两只都唔算好多膏,所以好快再叫下round。食完基本同侍应讲就得,好快番蟹。之后再食左两round 都算几多膏,而且颜色都算鲜艳,好丰富嘅蟹黄味食完三轮蟹都已经饱了,再黎糯米饭个份量(呢个系二人份)真系细,我谂佢预左啲人食完蟹都冇胃口所以无谓浪费?最后仲有一碗姜茶,虽然我唔系咁钟意饮但系为左驱寒都要整番碗。是晚套餐价378 加一,计埋茶芥大概445 一位,唔介意净系食清蒸,仲可以系任食嘅话唔算好贵。