2024-11-02
第一次到海云天,其实是朋友推介抵食大闸蟹套餐所以来试试要先订位才可安心入座,不用等位野菌鸡汤:鸡同菌既组合无得输鸳鸯鲍鱼伴醉鸽:呢个系冷盘,鲍鱼有辣有唔辣,如果唔食辣嘅就预早通知职员。几有诚意,碟都雪埋,有点冰镇既感觉。味道吾错,醉鸽带有淡淡酒香。至于鲍鱼,一只带点麻椒味,好醒胃好有惊喜。双式蟹粉小笼包:味道不错,带点汤汁。记得要趁热食,黑色就带微辣。蟹粉面包山:蟹粉酒杯上,好豪气淋在迷你馒头上,正主角:大闸蟹,爆膏。蟹仔细细但只只多膏。除清蒸,也试了药膳同油盐焗。蟹膏方面吾同方法好似差不多,但如果食埋蟹肉就食出味道,药膳就浓味一点。每人两只蟹可以吾同食法,职员都主动提议试吓清蒸以外既煮法糯米饭同姜汁汤丸就任食,但其实都好饱,只系想叫多一团姜汁汤丸去驱下寒。糯米饭就蒸煮做成,所以偏淋。汤丸不过不失,如果可以更重姜味仲好茶芥同加一就现场付,60几蚊一位。职员都好细心虽然好多客人,不停上菜收碟,但都好主动换碟同推介蟹既煮法。整体来说,性价比高金汤小米海虎虾:焗既做法,不过不失。小小心得-吾食辣记得预早出声-要预早订枱-职员好好提你大闸蟹想点食,有5种食法-先order套餐其他食物食,先再叫
野菌鸡汤:鸡同菌既组合无得输
蟹粉面包山:蟹粉酒杯上,好豪气淋在迷你馒头上,正
茶芥同加一就现场付,60几蚊一位。
整体来说,性价比高
金汤小米海虎虾:焗既做法,不过不失。
小小心得
-吾食辣记得预早出声
-要预早订枱
-职员好好提你大闸蟹想点食,有5种食法
-先order套餐其他食物食,先再叫职员蒸食大闸蟹,就吾会饿亲。因为蒸蟹要时间,边食边等最好
-网上平台买套餐会抵食好多