2023-12-31 3396 浏览
-𝘾𝙖𝙣𝙩𝙞𝙣𝙖🍷适逢圣诞月份 一定有唔少大大小小既聚会🎄呢个月食左唔少亚洲菜 循例当然要食番啲西式既应节位于大馆既推出左圣诞限定餐单系固定价钱拣多款单点菜肴 最贵都系$588/pp - 4 course 当中都选用时令食材创造出滋味配搭 食到地道意大利味~加上侍应们服务态度非常有热诚 真心觉得呢度整体黎讲无论食物 环境 服务都系好有酒店级水准 ✨✨ 4 - Course Dinner ($588/pp)𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫𝐬 🥩 Vitellon Tonnato意式吞拿鱼酱小牛肉 - 每次只要见到餐厅有呢款都会点呢个薄切小牛肉片配吞拿鱼酱果个冇令人失望!吞拿鱼酱汁香浓顺滑 小牛肉柔嫩多汁 成个组合好香口🦐 Sicilian Red Prawn Carpaccio with lemon, Bronte Pistachio and Pomegranate Jelly薄切西西里红虾配黑鱼子及开心果 - 平时好少可会食到卖相非常精致红虾肉切成蓉 口感软绵 配上黑鱼子 开心果碎同石榴啫喱 最后再滴少少柠檬汁 食落开胃好味𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚🍝Lasagna (Proportion for 2)千层阔条面 放系
𝘾𝙖𝙣𝙩𝙞𝙣𝙖🍷

适逢圣诞月份 一定有唔少大大小小既聚会🎄
呢个月食左唔少亚洲菜 循例当然要食番啲西式既应节
位于大馆既推出左圣诞限定餐单
当中都选用时令食材创造出滋味配搭 食到地道意大利味~
加上侍应们服务态度非常有热诚 真心觉得呢度整体黎讲
无论食物 环境 服务都系好有酒店级水准 ✨

✨ 4 - Course Dinner ($588/pp)

𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫𝐬
🥩 Vitellon Tonnato
意式吞拿鱼酱小牛肉 - 每次只要见到餐厅有呢款都会点
呢个薄切小牛肉片配吞拿鱼酱果个冇令人失望!
吞拿鱼酱汁香浓顺滑 小牛肉柔嫩多汁 成个组合好香口

薄切西西里红虾配黑鱼子及开心果 - 平时好少可会食到
卖相非常精致红虾肉切成蓉 口感软绵 配上黑鱼子
开心果碎同石榴啫喱 最后再滴少少柠檬汁 食落开胃好味

𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚
🍝Lasagna (Proportion for 2)
千层阔条面 放系煎Pan上碟 可能比起平时食既冇咁厚身
但无论系味道定系质感都绝对系暂时食过最好味既🤌
一层叠一层肉酱+白酱+奶酪+面皮 又香又可以拉丝
奶香味仲非常浓郁 面条好Al dente 超级满足!🔥🔥🔥

𝐌𝐚𝐢𝐧
🥩 Breaded Veal Cutlet 'Elephant Ear With Fried Rosemary and Sea Salt - 450g | For Two
意式炸牛小排伴干蕃茄配海盐过迭香-450克(2位用)
炸至金黄酥脆既牛小排一上枱 侍应就会用个半月形刀切开
上面配搭海盐 迷迭香 增添风味 牛小排炸得外脆内嫰
肉质厚实得黎都好嫩滑多汁 再滴上柠檬汁 唔怕油腻~

𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭
🍰 Tableside Tiramisu - Bronte Pistachio
= 意大利芝士蛋糕 - 开心果
呢个可能系其中一个今年食过最好味既Tiramisu❤️
侍应会即席一层层地制作出黎 再铺上咖啡粉同开心果碎碎
芝士蛋糕口感湿润绵密 咖啡朱古力粉既涩甜
配合开心果既香气 味道层次大大增加不少 ✨

🍸 GOLDEN GAI ($138)
Ketel one vodka, peach sake, ginger liqueur, lemongrass, lime
酒精味其实唔会觉得好重 反而桃同青柠味更为突出
所以饮落好清新 又好解腻~
2023-12-13