2012-12-15 297 浏览
朝早落大雨,谂紧应该要取消呢次既lunch,毕竟大雨下既山顶好扫兴,11点几开始停雨及放晴, 真好彩~~因友人在山顶工作,餐厅职员认得佢,比左一张唔错既台我地,可以一览山下既景色~~不过如果我知道呢度无set lunch (友人话以前有), 我未必会拣呢度,因为如果价钱一样,夜景吸引好d~~2人叫左2个main黎share~~份量唔算大,鲈鱼经过烧烤仍然好嫩滑,配上烧饼好好味~~~份量不小,好容易切开,而烧汁不会太咸,味道岩岩好,很有水准, 薯条亦好好食, 粗幼适中~~当然甜品唔少得~~我最爱既lemon tart, 唔会过酸, 好香柠檬味, love it~~~等了十五分钟先黎既Apple pie 热辣辣, 苹果唔太甜,同vanilla ice cream配对一流~~环顾今日呢度既客人,多数系游客或商务客, 见佢地对香港既景色都非常欣赏, 身为香港人亦觉得好骄傲~~~
因友人在山顶工作,餐厅职员认得佢,比左一张唔错既台我地
,可以一览山下既景色~~
2人叫左2个main黎share~~

份量唔算大,鲈鱼经过烧烤仍然好嫩滑,配上烧饼好好味~~~
Tandori Sea Bass
Baby Ribs
当然甜品唔少得~~

Lemon Tart
Apple Pie with ice cream