2021-09-28
星期五晚上黎到叁尝,十分爆场🔥餐厅空间虽不大,但内里装修颇具心思,不论是墙上霓虹灯还是天花的干花灯泡,都令人赏心悦目🔆明太子蟹肉忌廉意粉$𝟙𝟙𝟠 上菜时碟上的意粉呈球状好可爱🤣睇到有好多一丝丝的蟹肉,食落都好creamy😚不过蟹肉好难捞匀,有时食落得忌廉味有少少单调🔆美国牛板腱配薯条$𝟙𝟛𝟠 牛板腱表层煎得少少香脆感,但中间嫩身,而且牛味香浓🥰配附上的芥末酱好夹更好食🥰薯条新鲜炸起,全部都热辣辣又香脆😝🔆明太子鸡翼$𝟝𝟠里面是真的塞满了明太子🤩但味道唔够浓烈,如果外层再煎香一点更佳😗比我再拣过一款小食未必会试呢款🤙🏻🔆蘑菇汤$𝟛𝟠虽然睇个样几足料,但饮落偏稀比较水,蘑菇味感觉薄弱🔆牛油香蒜炒杂菌$𝟜𝟚 吃起来份量都几多,系配菜嘅好选择👍🏼一粒粒的菇食落好有口感,但略嫌少左d蒜蓉味😣炒杂菌一定系要重蒜架嘛🤣虽然不是每款食物都出色,但很欣赏女店员的殷勤服务,为每枱客人简介餐牌上没有的食物,热心又有礼❤️加分加分😍而且无收加一感觉更抵食!
明太子蟹肉忌廉意粉
🔆明太子蟹肉忌廉意粉$𝟙𝟙𝟠
美国牛板腱配薯条
🔆美国牛板腱配薯条$𝟙𝟛𝟠
明太子鸡翼
🔆明太子鸡翼$𝟝𝟠
蘑菇汤
🔆蘑菇汤$𝟛𝟠
虽然睇个样几足料,但饮落偏稀比较水,蘑菇味感觉薄弱
牛油香蒜炒杂菌
🔆牛油香蒜炒杂菌$𝟜𝟚