5天前
今晚朋友过咗嚟天后揾我食嘢。咁我梗系带佢去食好嘢啦。同佢去咗酒屋一杯喜。呢间居酒屋环境好日式,无论室内同室外位置都好舒适。稻草烧鲭鱼$158:必点!!!睇住串烧师傅用稻草嚟烧呢件鲭鱼。稻草味好香好独特。咁样烧法稻草味入晒鲭鱼入边!鲭鱼烧嘅火候啱啱好,好Juicy。而鲭鱼本身属于重味鱼,配埋稻草嘅味道,令到味道层次又提升咗。脑天刺身2切$78: 好少餐厅有呢个吞拿鱼部位。呢个位油脂丰富,个人觉得拍得住大拖罗.炸蛋白松露油吞拿鱼薯仔沙律$88: 薯仔质感好绵。个炸蛋质感好特别,外面脆脆地,入边个蛋黄好流心蛋黄味浓。牛肉寿喜烧$168: 牛肉片好嫩滑。入边有鸡蛋,娃娃菜,杂菌同埋葛丝。今日天气冻,食完个人即刻温晒😌烧牛肉芫荽卷$68: 芫荽好似经过烧制之后味道仲浓左。好香,芫荽控一定要叫。牛肉一啲都唔韧。盐烧白鳝串$68:鱼皮烧得香脆。白鳝口感弹牙,好香鱼油味。烧鸡冠串$62: 鸡冠有咬口。好啱用嚟送酒烧七里香串$62: 其实即系烧鸡pat pat。之前一直唔敢食,但喺朋友推荐下就试吓,点知真系有惊喜。非常之香,外皮亦都好脆。川海老唐扬$68: 唧啲柠檬汁落啲炸虾仔度,感觉唔油腻。同朋友倾住
盐烧白鳝串$68:鱼皮烧得香脆。白鳝口感弹牙,好香鱼油味。
烧鸡冠串$62: 鸡冠有咬口。好啱用嚟送酒
川海老唐扬$68: 唧啲柠檬汁落啲炸虾仔度,感觉唔油腻。同朋友倾住偈饮吓嘢,唔觉唔觉就食晒