如果要讲一样最代表到香港嘅特色饮品,应该都非「丝袜奶茶」莫属!而将奶茶冲到极致,甚至拎埋国际大奖,就系今次要介绍嘅天后新店「德岛」罗德师傅喇👑首先要赞系小店每位员工比人感觉都好友善同好客,唔会因为得到「国际冠军」嘅名衔就会串串贡,感觉好舒服😌👍🏻 除左拿手奶茶、鸳鸯外,亦有多款三文治同公仔面,充满经典港式风情~🇭🇰《 热奶茶 》 $25 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟饮靓奶茶,一定要饮热嘅先最品尝到佢嘅质感!😎 奶同茶比例恰到好处,要讲突出嘅位应该系茶胆好香醇,入口顺滑完全无甘涩,系煲茶已见功架👍🏻《 餐肉煎蛋出前一丁 》 $30 4.5 / 5价钱已经好抵食,有菜心,餐肉仲要系厚切嘅,加埋㶶边流心煎蛋,丁面亦无煮得太淋,出色👍🏻《 沙嗲鲜牛肉滑蛋三文治 》 $30 4 / 5相对丁面就逊色少少,沙嗲味略厌唔够出,不过鲜牛肉同滑蛋都好滑溜,烘底亦脆得黎唔会太干身👍🏻整体价钱合理,奶茶建议叫热嘅会更佳,冻嘅唔太饮得出有咩特别🙈 野食亦好有水准,绝对会再访😎———————————————🏠环境舒适度:💛💛💛👅舔脷回头度:💛💛💛💛💛📸打卡able度:💛💛💛💛🙇🏻‍♀️服务满意度 :💛💛💛💛———

《 热奶茶 》 $25 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟

《 餐肉煎蛋出前一丁 》 $30 4.5 / 5