2025-01-15
🍽️Alb Restobar(大坑)📍大坑施弼街12-13号地下A号舖要多谢食家朋友嘅推介,呢度装修格调时尚,坐得好舒服,样样嘢食都咁好食❤️~Heirloom Tomatoes Salad🍅🥗🌿非常有惊喜,卖相吸晴,色彩缤纷,系我食过蕃茄沙律最好味的一款,有好多新鲜嘅番茄块,清甜多汁,搭配罗勒叶同橄榄油,既清爽又美味;中间又有好可爱嘅芝士大波,跟香醋酱汁也非常配搭,绝对值得推荐❤️~Roasted Suckling Pig又系无得顶😋🍖外皮香脆,色泽金黄油亮,内里嘅猪肉嫩滑多汁,另外好钟意搭配嘅烤薯仔同调味适中嘅酱汁,增添咗味道嘅层次感;摆盘又精致,绝对系色香味俱全,难怪侍应生话呢个系必点之选🍽️~Anchovies & Tomato Salsa Tuna Toast真系开胃美味!鲜红嘅番茄蓉🍅搭配咸香吞拿鱼粒🐟,加上脆卜卜嘅多士🍞完美结合😋🍽️~French Baby Mussels🦪🇫🇷法国小青口鲜味十足,好鲜嫩多汁,吸晒用白酒同蒜蓉调制嘅浓郁汤汁,绝对啱晒钟意食海鲜嘅我🐚🍽️
📍大坑施弼街12-13号地下A号舖
~Heirloom Tomatoes Salad🍅🥗🌿