2021-04-28
今次就去左天后揾好野食,呢间位于天后嘅意大利菜餐厅,环境舒适又阔落,仲有前后两边嘅花园用餐平台,好relax嘅感觉,而食物方面都好高质呢🤗!🦀Stuffed Crab Fritata Crostini $88烤得好香脆嘅多士加上薯仔蛋饼同埋满满嘅蟹肉 ,好鲜甜!而且整体一齐食口感层次好丰富☺️!🦞Warm Poached Prawn $158海虾以慢煮方法去煮,肉质依然keep到好弹牙,配上柠檬油同辣汁,好惹味!🐷Grilled I berico Pork Chop $248呢只 I berico猪扒嘅猪味好香浓,而且煮得刚好,仲keep到肉汁在内,唔会干争争咁,加埋配菜同酱汁,味道更提升!🍝King Prawn Tagliolini $228呢个意粉系手工意粉来,好爽口,而d虾都几大只,加上用蕃茄汁去煮, 好开胃!✨Baked Truffle Alaska $98呢个甜品有啲似火焰雪山,食之前待应会先点着火,好吸引,好啱打卡,烧完再即场刨片上黑松露片,而切开入面仲有好香浓嘅黑松露雪糕,啱晒黑松露控呀!💛Waffle Cannoli $78第一次见呢款甜品,以香脆嘅Waffle包住d 开
烤得好香脆嘅多士加上薯仔蛋饼同埋
满满嘅蟹肉 ,好鲜甜!而且整体一齐
食口感层次好丰富☺️!
🦞Warm Poached Prawn $158
加埋配菜同酱汁,味道更提升!
🍝King Prawn Tagliolini $228
呢个意粉系手工意粉来,好爽口,
而d虾都几大只,加上用蕃茄汁去煮, 好开胃!
✨Baked Truffle Alaska $98
而切开入面仲有好香浓嘅黑松露雪糕,
啱晒黑松露控呀!
💛Waffle Cannoli $78
第一次见呢款甜品,以香脆嘅Waffle
包住d 开心果Ricotta,几特别,味道都不错
🍷而想饮酒嘅朋友,呢度12pm 至 8pm
仲有2 bottle wine set, $368就有2支酒,几抵饮!