2025-02-10 0 浏览
今日去咗天后叁不馆打边炉,我哋六点左右去到已经有人食紧了!佢系香港旧时设计,入到去就有一种温馨嘅感觉😊,墙上仲有啲装饰画🎨,增添咗几分艺术气息。餐厅内部嘅摆设简约又实用!汤底方面,我哋拣咗洛洛鸡花胶汤🍲,佢味道浓郁,花胶大大只,鸡又嫩滑,绝对系一流嘅滋补汤底! 野食方面,首先系本地手切肥牛🥩,肉味浓郁入口滑,真系冇得弹,原条活鲜桂花鱼🐟鱼肉鲜嫩,而且肉质非常细滑,真系食完一块又一块。Q弹鲜虾丸🦐同手打墨鱼滑都非常出色,口感弹牙,味道同样好鲜甜!海鲜叫左蛏子同鲍鱼,2者都好新鲜,鲜甜!另外,猪腰嘅处理非常好,冇异味,入口鲜甜😋,处理得非常干净利落,口感滑嫩无比。仲有粉丝吸哂汤底嘅味道,真系好好食。鲜虾云吞皮薄馅靓,虾肉鲜甜!服务方面,服务员非常细心,清楚讲解汤底同每一款酱汁,令人感受到佢哋嘅专业态度和贴心服务。🥢整体嚟讲,叁不馆嘅食物质素高,环境舒服,服务态度好,值得一试。佢仲有一蚊啤酒优惠,无论家庭聚餐定朋友聚会,都系好选择👍