2024-03-17
今日同朋友黎到位于天后既【榊原】食OMAKASE DINNER SET, 综合食物质素,环境,气氛,价钱,可以话系小编满意度最高既一次!👍🏻.首先食物质素黎讲,需则新鲜食材对于OMAKASE系基本条件,但系配合埋处理、烹调手法,【榊原】就好比到惊喜我,仲有几款食到小编心心眼 ❤️.😋油坊主全晚最VIP不得不提呢件『油坊主』!暂时未系第2间OMAKASE食到 ~黎自北海道既油坊主,用烧既烹调方式去处理,油得黎爽口.😋鹿儿岛a5生和牛寿司小编从来都唔敢食生牛肉,但比师傅说服到,放赡一试!原来生和牛可以咁香口,师傅用左姜蓉葱去配搭,小编感受到好香既芝士味,难以形容~.😋雪花吞拿鱼唔系入口即溶,系入口即化!!过两秒突然系口中发现唔见左,十分出色 !!.😋拖罗海胆 呢件亦系让人十分惊艳<3 配搭香葱令件事唔会太腻师傅比左几片紫菜我地, 任我地有唔同既食法~小编选择将紫菜包住海胆,拖罗同饭,一啖放落口~大!满!足!.我地今次系选择左【OMAKASE 20品】$1380/PERSON除左食物质素之外,OMAKASE既主厨既交流能力都好重要,呢度既师傅会细心介绍每种食材煮法,气氛轻松,值得一试
😋油坊主
黎自北海道既油坊主,用烧既烹调方式去处理,油得黎爽口
😋鹿儿岛a5生和牛寿司
😋雪花吞拿鱼
😋拖罗海胆
呢件亦系让人十分惊艳<3 配搭香葱令件事唔会太腻
除左食物质素之外,OMAKASE既主厨既交流能力都好重要,呢度既师傅会细心介绍每种食材煮法,气氛轻松,值得一试!
地址: 天后电气道54号亨环‧天后16楼