2021-08-16 538 浏览
朋友带狗狗出来聚聚, 在Openrice见到这间餐厅系pet-friendly, 所以几日前就在Openrice订座, 特别注明了同行7人加一只小狗, 估唔到系一个terrible experience. 我地比朋友先到达, waiter安排了indoor位置, 10分钟我朋友带同入了袋的小狗, 佢地先话唔可以坐indoor, 但Outdoor已经无晒7人位, 我问番佢地我一早订座已经有讲有狗, 点解无预留outdoor 位, 佢地话佢地无睇, 咁我订座为乜??之后Waiter求其俾张两枱so call对面既枱俾我地, 我地在无选择既情况下都唯有坐低....响我地开始用餐未够15分钟, 天开始好黑, 我地同隔离几枱食客都各自同唔同waiter讲就快落大雨, 佢地点处理? 有一枱两个女人系完全无太阳伞shelter, 但班waiters系completely ignore我地呢20人, 5分钟后倾盆大雨, 我地20人系全部湿晒, 佢地叫我地入去避 (但系系任由我地企晒响餐厅里面), 我朋友同佢只狗继续唔俾入, 企响外面淋雨15分钟佢地发现 我地成班人企晒响度, 系阻住其他客人, 佢地先安

15分钟佢地发现 我地成班人企晒响度, 系阻住其他客人, 佢地先安排6人位俾我地7个人迫埋一齐

只想讲, $360食个lunch 但换来俾茶餐厅更差既服务, 佢地既处理同应变技巧实在太恐怖...other than that, food is actually good.
2021-08-15