2024-11-20 254 浏览
天气开始转凉,今日约咗老朋友去「牛気」食放题,叫咗$338 set《澳洲谷饲黑安格斯牛 + SRF 美国极黑牛放题 + 海鲜放题》在汤底方面,我哋拣咗黑蒜豚骨汤底👇首先店员为客人送上黑安格斯牛、美国极黑牛、豚肉&鸡腿肉等食物,可以俾客人试试口味,而我最钟意叫《SRF 美国极黑牛》,油花均匀细致,鲜嫩可口、肉汁香浓,带点口嚼感,正呀! 海鲜选择也相当丰富,包括大大只嘅海虾、肉质鲜甜嘅帆立贝、爽口弹牙嘅青口,养颜之选嘅花胶。当然,唔少得有三文鱼刺身啦,海鲜控嘅我,我都ENCORE 呀! 除了多款肉类任食之外,自助区亦有多款选择,包括熟食区有香喷喷嘅《红酒炖牛肉》,仲有各式各样《火锅自助》例如丸类,菜类&菇类& 面类等等。 饮品方面,除了有汽水外,仲有多多款饮品。甜品有雪糕/雪条,而我最钟意佢地好特别嘅《脆皮提拉米苏大福》,外脆内软,麻糬皮被外层系朱古力包住,甜度适中,好食!🎉🎉今期仲有芝士焗生蚝,香滑肥美,无限追加🎉🎉

在汤底方面,我哋拣咗黑蒜豚骨汤底👇

仲有各式各样《火锅自助》例如丸类,菜类&菇类& 面类等等。

饮品方面,除了有汽水外,仲有多多款饮品。

🎉🎉今期仲有芝士焗生蚝,香滑肥美,无限追加🎉🎉