今晚约左好友打边边两个新界人拣左呢间日式居酒屋我地拣左美国牛颈脊餐$496/2位汤底拣左养生药膳醉鸡锅(当归、杞子、北芪、党参、淮山、当归粉、虫草花、红枣、花雕、鲜鸡件、云苓)滚左之后先饮啖汤,真材实料好香当归味,超多虫草花,鸡肉嫰滑,正呀!豚肉方面我地比较喜欢鹿儿岛茶美豚肉眼多过五花腩豚肉,肉质滑d无咁肥牛肉方面比较喜欢美国特选级牛板腱多过美国牛颈脊,同样系前者肉质比较嫰滑,后者比较瘦,但两款都重牛味蔬菜方面:冬瓜片叫左两碟,吸晒汤汁好有冬瓜盅feel豆类制品:豆腐嫰滑重豆味~蜂巢豆腐、豆卜&山根吸晒d汤无得顶。即炸响铃超出色,我地前前后后叫左6件,非常脆口,浸1秒真系绝!韩国年糕系长条形~非常烟un估唔到莴荀打边炉都几夹~爽同软都好正芝士年糕外脆内软~芝士超多炸包皮薯条好惊艳~外脆咬落有d烟un,唔得好油三重芝士大虾反卷都唔错,芝士味几浓青瓜螺肉正常味道粟米香甜,本身想叫牛油粟米,不过已经卖晒必饮生蚝面豉汤~蚝味几突出爱蚝人士可以试下饮品柜自取~都几多款式拣有乌龙茶、嘉士伯醇滑、狮威啤酒、罐装汽水、包装饮料、男山冷清酒等我地拎左乌龙茶同男山冷清酒清酒有大细size,我拎左支大,由于
今晚约左好友打边边两个新界人拣左呢间日式居酒屋

我地拣左美国牛颈脊餐$496/2位

蔬菜方面:冬瓜片叫左两碟,吸晒汤汁好有冬瓜盅feel
豆类制品:
豆腐嫰滑重豆味~
蜂巢豆腐、豆卜&山根吸晒d汤无得顶。

韩国年糕系长条形~非常烟un
估唔到莴荀打边炉都几夹~爽同软都好正
芝士年糕外脆内软~芝士超多

炸包皮薯条好惊艳~外脆咬落有d烟un,唔得好油

三重芝士大虾反卷都唔错,芝士味几浓
青瓜螺肉正常味道
粟米香甜,本身想叫牛油粟米,不过已经卖晒
必饮生蚝面豉汤~蚝味几突出爱蚝人士可以试下

饮品柜自取~都几多款式拣
我地拎左乌龙茶同男山冷清酒

清酒有大细size,我拎左支大,由于朋友揸车唔饮得,可以自己独饮
饮嚟都几清,唔算太浓
即使酒量浅都可以一试

甜品方面
甜品方面:我地拣左雪糕泡芙一人一粒、草莓雪糕&焦糖饼味雪糕
泡芙一口一粒,唔错
另外两款雪糕都唔错唔太甜
两个人加埋一$546~100mins任食真系超饱

调味料亦自由加,仲有日本生鸡蛋好多选择
店员们亲切有礼会主动加汤&收碟
上菜速度都好快~
下次想试安格斯既套餐
2024-01-17