2017-05-30
餐厅环境相当令人满意,不论桌椅既摆位,定系灯光同服务,都能够提供良好既氛围俾用膳既客人。多国菜入面最中意西式餐厅, 因为会提供前菜店员首先呈上一篮厨师自制既餐包, 切成三角形状既小面包外脆内软, 应该系岩岩出炉因为仲烫手架, 配埋橄榄油黑醋更加开胃, 好快食哂之后仲可以refill添!生牛肉薄片,火箭菜及巴马臣芝士。 呢道菜真系令人惊艳!牛肉薄片好新鲜,牛肉既肉质同肉汁都唔错。 而且生牛肉薄片配埋蛋汁同芝士一齐食,鲜味更加有所提升! 値得一试。杂锦风干火腿拼盘, 入面有五种火腿, 一次过可以试哂吾同既质感, 火腿味道咸香丰腴,建议配埋小面包食更好味道!焗烟熏芝士配自家制猪肉香肠薯仔,食落口啖啖芝士,芝士味道非常浓郁,而且咬落烟烟韧韧,相当有口感,再加上入面既猪肉香肠同埋薯仔,食落非常有层次感。 如果钟情于芝士既朋友仔,一定对呢道菜感到满意!清新蕃茄汁伴新鲜罗勒,奶油芝士自家制幼面。蕃茄味香浓夹杂住芝士奶油仲有新鲜罗勒既香味,蕃茄既酸味mix埋新鲜罗勒同芝士既奶香,食落既清新又开胃。而面既部分更加出色,由于自家制既,面条整得非常烟韧有咬口。Ciak既pizza特别之处系可以自选双拼组合,
Ciak既pizza特别之处系可以自选双拼组合, 一次过试到两款截然不同既口味!
我哋今次就拣咗水牛芝士罗勒蕃茄酱 拼辣肉肠芝士番茄酱薄饼
第一口咬落pizza就focus系饼底度
店员都有特别介绍薄饼饼底用自然发酵方法制成, 所以pizza识落好烟韧, 而且口感吾似出面其他餐厅咁厚实累赘食一块就饱哂
水牛芝士薄饼𠮶边系另类制法, 亲眼睇住一块块厚片水牛芝士平铺系pizza上面, 慢慢比pizza嘅余温溶化 都咪话吾过瘾
辣肉肠薄饼相对之下就显得有少少平平无奇, 当然芝士同蕃茄酱味道都相当香浓, 十分之足料!
重头戏系炭烧特级美国18安士肉眼牛扒配薯条,我地拣左五成熟, 上枱方法又系与别不同
店员先派置每人一份早已经预热既碟同餐具, 务求牛扒上碟既时候可以维持温度同岩岩烧好一样,厚切既肉食落好有质感,咬既时候肉汁溢出, 十分之惹味
另外旁边仲有三款酱料 分别系海盐,芥末酱, 仲有一款厨师自制嘅秘密酱料, 夹埋牛扒一齐食可以话系锦上添花 而牛扒既配菜系薯条, 斋睇已经令人食指大动
最后就到女仔最爱甜品时间
第一个上枱既系蛋白糖饼伴白朱古力忌廉配热情果雪葩
个pavlova吾同一般出面食到既, 因为系成个波咁, 店员叫我地用匙羹敲碎佢, 碎开之后入面就系热情果雪葩, 真系又食得又玩得
甜甜既pavlova连雪葩蘸埋碟面上酸酸地既热情果酱, 味道居然出奇地夹, 食落既清新又吾会漏
香蕉蛋糕配焦糖泡沫伴香草雪糕,虽然呢个甜品并唔系餐厅写明推介,但都非常好食! 香蕉蛋糕配埋新鲜既香蕉块,不但有浓郁既香蕉味,而且食落有唔同既层次,甜而不漏。
摩登意大利咖啡芝士饼伴雪糕
Tiramisu嘅味道好香浓,口感软滑。上面仲有朱古力饼粒,而且都几大杯,食到最后真系有啲食唔晒。算系我食过嘅意大利咖啡芝士饼入边,性价比又好味嘅。
餐厅嘅气氛店员的服务全部都唔错,好啱家庭式啲人去食嘢。庆祝生日或者系朋友聚会都一流,大家可以大声讲 大声笑都冇问题。