2021-06-07
曾经系节目见过秋生兄极力推荐依间铺头,所以一早BOOK MARK 左。今日系附近做野,专登过黎揾食。未到下午6:30铺头已经开始排队,听排队既人口吻,似乎大部分都系熟客仔。店员姐姐好有经验安排我地一边排队一边落单量度体温,排左10分钟就可以入座。食物选择好多,由汤底口味到面食都有不同种类,选择困难症既我,选左top1 既花胶螺片汤,朋友就选了 极上海鲜龙虾汤泡饭。坐位较挤拥,相信枱面每人只可以叫一个套餐,场地吾适易一班朋友聚脚。已经系入黎前完成落单,坐低等食,餐厅系半开放式厨房,可以一路睇住姐姐逐碗面煮。大约等了七至八分钟,姐姐会一盘套餐捧上,真的没想到六七十蚊,可以咁丰富,足半只鸡,无论米线同油菜都好足料。朋友既龙虾汤有半只龙虾同吾同款既急冻海鲜。用具亦都准备充足,盘上有手套湿纸巾,方便食用鸡只。铺头以炖汤泡饭作主打, 对于汤底我好有期待。首先试一下汤先,嗯... 很足料,不过汤只饮到鸡油味,没有想象中清甜,鱼翅亦见到系裙边,跟参考图片好大出入。😂朋友既龙虾汤底有龙虾味,不过龙虾肉好梅。其他急冻海鲜亦都吾吸引,而且朋友之后好口渴,相信汤底充满味精。🙁整体而言,依个价钱可以食到咁多野系
整体而言,依个价钱可以食到咁多野系好抵,不过质数相对普通,吾建议专程入黎食。
推荐指数2.5/5
味道2/5