2008-04-22
我本人一向光顾西苑(CWB), 无论周本叹点心或食晚饭, 我都觉它的食物创新又有水准, 一直是我心中本地酒家的前三位.可惜...... 铜锣湾的西苑装修至五月, 我唯有首次试这上环的分店. 结果是极之讨厌, 我发誓永不再光顾, 原因有:- 我大约二时入去谂住叹点心,佢一俾心点纸我睇,我心知不妙.基本上有的心点已经不多,大部分更是删去(因为卖晒).好,我基本上只有两样野可以选--虾蛟同另一样(唔记得).....转头侍应行黎话两样都无晒.所以即系乜点心都无!!!! 算,我点左个汤($78)同个蟹肉炒面($130 <---好一般)- 食食下佢换个干净碗俾我. 我睇下碗底, 惊见有一块大约一毫子的小瓷片.尖兼硬,绝对可以食死人.我大怒,叫个侍应黎,佢急忙拎走佢毁灭证据. 我同佢讲好不满但佢无反应.基本上佢地当无见事,我即埋单,叫个经理同佢投诉,佢净系讲左句唔好意思....... 心谂,我好好好后悔无影低佢最后我就嬲爆爆离开.个人谂西苑(CWB)绝对超水准,但如果keep唔到水准就好心唔好开上环分店(服务唔得,又少野食,食物又整得普通<----连出名ge叉烧都无!!!),因为做唔
最后我就嬲爆爆离开.个人谂西苑(CWB)绝对超水准,但如果keep唔到水准就好心唔好开上环分店(服务唔得,又少野食,食物又整得普通<----连出名ge叉烧都无!!!),因为做唔好绝对会影响客人(包括我!!!)对佢地集团ge印象