2023-03-20
- ̗̀ 𝑯𝒂𝒑𝒑𝒚 𝒃𝒊𝒓𝒕𝒅𝒂𝒚 ̖́-婆婆生日快乐啊!我哋为咗呢一餐饭已经筹备咗好耐!因为我哋好难得一家人同事请一日假同婆婆食晚餐❤️今日就到时间实在太好啦😚我谂婆婆一定都好开心‼️呢一间餐厅座位都几阔落,而且可以容纳到我哋10几人真系好唔错🤫咁高兴嘅日子,我哋一定要食返够本先至够开心🙌🏻⋆⸜♡⸝⋆杂菇拼盘$68 👉🏻真系有几款菇类,平时食你食去都系冬菇同埋金针菇,呢度有几款实在太好了。⋆⸜♡⸝⋆刁钻猪脚筋$138 👉🏻平时好少食到呢啲刁钻嘅位置!呢度都有得叫你试吓。我自己觉得几好味㗎几有赵口!⋆⸜♡⸝⋆顶级蟹棒$68 👉🏻呢一个蟹棒就系叫俾小朋友食嘅!佢哋最钟意就系食蟹棒,见佢哋食得咁开心,我自己都食咗一条,发觉同普通嘅蟹柳,真系争咗一阵鲜味,唔怪得知连小朋友都咁钟意食啦。⋆⸜♡⸝⋆海中虾 $128 👉🏻每一只都好生猛!婆婆知道我唔钟意剥壳,仲亲手帮我剥🥰真系唔舍得佢年纪咁快大⋆⸜♡⸝⋆黑柏叶$98 👉🏻我啲姨姨同埋叔叔都几钟意食,所以都叫咗一份!佢哋话识落真系好似特别爽口。⋆⸜♡⸝⋆牛王莫六盛合 $398👉🏻呢一个拼盘都几抵食!好似咩位置嘅牛肉都可以尝试一下。(本地顶级牛颈
呢一间餐厅座位都几阔落,而且可以容纳到我哋10几人真系好唔错🤫咁高兴嘅日子,我哋一定要食返够本先至够开心🙌🏻 ⋆⸜♡⸝⋆杂菇拼盘$68 👉🏻真系有几款菇类,平时食你食去都系冬菇同埋金针菇,呢度有几款实在太好了。
(本地顶级牛颈脊、抓边、金钱展、牛胸爽、封门柳、黑柏叶)
⋆⸜♡⸝⋆新西兰羊肉片 $128 👉🏻食羊嘅朋友记得记得要试吓!因为佢哋嘅羊肉有一种甜味😍令人食到停唔到口。
⋆⸜♡⸝⋆状元及第猪什 $188 👉🏻婆婆好钟意食㗎,不过年纪大唔可以食咁多,今日佢生日我哋就俾佢食少少,佢不知几开心呀!佢话唔系度度地方都有得卖!今日真系还咗佢一个心愿!
⋆⸜♡⸝⋆汤底:台式麻辣新鲜鸡红冰豆腐+胡椒猪肚鲜粉肠$188👉🏻我自己就钟意麻辣汤底多啲,可能我自己比较钟意食辣啦,如果大家多人一齐食饭嘅话都可以叫呢个汤底,感觉上好似都几抵食!