2024-07-20
长沙湾Cafe环境好chill好舒服,街外路边唔繁忙、唔嘈吵,好适合一人去me time/ Solo working/ Small Group Gathering。开头望住佢个Menu 十分纠结去定唔去,因为一个人,但系又好想试食佢啲窝夫,见到啲相都好大份,怕食唔晒,点知去到见到佢Menu竟然有半份选择!!! 真系太照顾我呢啲一人行了!🫶🏽我见佢嘅半份都纯粹系将四块窝夫变成两块,其余睇图完全同全份冇分别,简直系俾我食少啲,但依然能够尝试佢所有嘅好。竹炭糯米窝夫,首先最深刻嘅系佢嘅希腊乳酪忌廉,一开头见到成大Pat cream真系好有负担。点知食咗第一啖之后,完全觉得自己食紧Yogurt,一啲都唔腻,完全唔觉得有罪恶感,最后…竟然食晒!第二,佢嘅窝夫煮得刚刚好,咬落软熟,同时外皮又唔会过熟,未到脆硬口感。之前食过一间个窝夫煮得脆到又硬又介口。第三啲红莓酱、士多啤梨同埋牛奶雪条完全系丰富味蕾,冰火交融。一定会再encore兼要试埋另一个口味!
一定会再encore兼要试埋另一个口味!