2024-03-30 165 浏览
丰信长期都劲多人排队,今次平日晏昼都排左半个钟先有位,但都值得嘅(当然有得再快啲就更好,应该开咗新店会好啲)椰菜鲜肉拼香菇鲜肉金沙饺:💖💖💖💖.5啲馅食得出有事先调味,即使加左金沙,连埋外面嘅咸蛋黄都唔会过咸。外皮酥脆,煎饺就一定油啲,但对比另外两间出名嘅饺子店嚟讲,已经冇咁油;椰菜鲜肉因为有菜嘅关系冇咁腻,两款都多馅又多汁,每粒都好大旧。麻辣白菜鲜肉拼芝士粟米鲜肉煎饺:💖💖💖💖麻辣白菜鲜肉微辣唔系好辣,而且系川式嘅麻辣,我谂嗌谭仔10小可能都可以一试。芝士粟米猪肉煎饺嘅芝士味超浓,唔系噱头,应该有一半都系芝士,加左粟米系入面有好啲(可以加多少少😋),不过都可以同人share,唔系就会易腻,双拼同嗌7只都系𠮶好选择。柑桔同青柠蜜:💖💖💖💖柑桔系咸柑桔,咸咸甜甜加上系冰冻嘅,都几解腻;青柠蜜有少少微酸嘅味道,好解渴。呢两款饮品都好适合同煎饺一齐食,如果唔想饮汽水都可以一试。招牌秘汁拼盘:💖💖💖💖有卤水鸡翼、蛋、牛腱同鸡肾,鸡翼好滑,全部都唔会话浸到好咸,如果想食浓果啲就点多啲卤水汁,不过我食得唔重口味,觉得原本都够晒。建议两个人想食多几款一定要嗌双拼同七粒,就会啱啱好!

椰菜鲜肉拼香菇鲜肉金沙饺:💖💖💖💖.5

麻辣白菜鲜肉拼芝士粟米鲜肉煎饺:💖💖💖💖

柑桔同青柠蜜:💖💖💖💖

招牌秘汁拼盘:💖💖💖💖

建议两个人想食多几款一定要嗌双拼同七粒,就会啱啱好!