2024-08-14
今日好晏先食lunch,到晚饭时间都唔系太肚饿,所以同朋友去咗旺角呢间日式居酒屋食少少嘢🇯🇵 入到去先知原来呢度系pet friendly,撞啱有只柴犬好可爱呀🐕而家Happy Hour (1600-1900) 仲有Asahi Sour有气果酒$98/2杯,私心推荐桃味,饮返杯好爽呀🍑银次饭团 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢个食法好特别,紫菜包住饭团,然后配一个生鸡蛋加三文鱼子嘅酱汁,白饭配生鸡蛋不嬲都冇得输,加埋三文鱼子嘅咸鲜味,味道自然更好👍🏻山椒墨鱼咀 ⭐️⭐️⭐️⭐️墨鱼咀细细粒,食落爽口味道好惹味,用嚟送酒一流,钟意食墨鱼咀可以试吓!海苔鱿鱼须 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢个好有惊喜,炸鱿鱼须食得多,加埋紫菜喺入面真心第1次食👍🏻 紫菜味好出,原来紫菜同脆卜卜嘅鱿鱼须好夹㗎!甜薯薯条 ⭐️⭐️⭐️⭐️我不嬲都钟意食甜薯,呢度嘅甜薯薯条唔会炸到干晒身,表面脆之余入面仲有甜薯嘅软熟质感,系我钟意嘅口感!一口炸豆腐 ⭐️⭐️⭐️⭐️炸豆腐一啖一粒,不过唔好咁心急摆入口,因为入面都几热㗎 !如果可以加多啲七味粉就会更正😉大大块流心芝士麦乐鸡 ⭐️⭐️⭐️⭐️麦乐鸡入面加入流心芝士,令到成件事唔会太dry,份量好大呀,好在同朋友share,如果唔系好
银次饭团 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
山椒墨鱼咀 ⭐️⭐️⭐️⭐️
海苔鱿鱼须 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
甜薯薯条 ⭐️⭐️⭐️⭐️
一口炸豆腐 ⭐️⭐️⭐️⭐️
大大块流心芝士麦乐鸡 ⭐️⭐️⭐️⭐️
麦乐鸡入面加入流心芝士,令到成件事唔会太dry,份量好大呀,好在同朋友share,如果唔系好难一个人食晒成件🤣