2023-12-05 77 浏览
好耐冇嚟过丰信食饺子啦,原来而家门口仲多咗部自动取票机,比以前更加方便!不变嘅系丰信依旧人气十足,平日未到7pm门外已经大排人龙!好彩大部分都系买外卖,我哋大概等咗15min就有位啦!饺子款式好多,好多仲好特别,不过有几款已经一早售罄,可惜!拣咗双拼,可以一次过试多几款口味!咖喱椰菜鲜肉煎饺拼芝士粟米鲜肉煎饺($57/10只)饺子半煎炸至金黄香脆,卖相非常吸引!馅料好饱满,咖喱味香浓,非常香口!芝士粟米鲜肉煎饺系我嘅至爱,每次嚟都一定会encore!外皮脆卜卜,内里系软心嘅芝士,加埋粒粒粟米及啖啖鲜肉,口感丰富!韭菜鲜肉饺拼麻辣白菜鲜肉饺($52/10只)我钟意呢度嘅汤饺,其中一个主要原因就系汤底非常鲜甜!椰子海带鲜鸡猪骨浓汤底鲜香清甜,饮落有淡淡椰子香气,兼且无添加任何味精,可以放心饮晒成碗汤!汤饺子都好大只,皮薄馅靓,馅料实在又足料,食起来每啖都好满足!老公钟意食韭菜,呢度嘅韭菜鲜肉饺菜够多,味道浓郁!我钟意食麻辣白菜鲜肉饺多D,菜肉比例平衡,辣辣地好惹味,配椰子鸡汤又可以中和返!荠菜马蹄鲜肉饺拼香菇鲜肉饺($55/10只)荠菜马蹄鲜肉饺系新口味,添加咗马蹄,食落多咗爽口嘅口感!香
咖喱椰菜鲜肉煎饺拼芝士粟米鲜肉煎饺($57/10只)
韭菜鲜肉饺拼麻辣白菜鲜肉饺($52/10只)
荠菜马蹄鲜肉饺拼香菇鲜肉饺($55/10只)
荠菜马蹄鲜肉饺系新口味,添加咗马蹄,食落多咗爽口嘅口感!香菇鲜肉饺都好有惊喜,菇味突出,健康之选!
柑桔蜜($10)
菊花蜜($10)