2025-01-02
餐厅环境中式风格,几层楼高,好适合情侣或者家庭嚟轻松聚餐!😌 气氛好舒服,唔会嘈嘈闹闹!餐厅仲有功夫茶~我哋都试下❤️❤️果然茶香味足~我哋叫咗两款$88嘅精致小菜,中午嚟食,真系好抵食!份量啱啱好够两个人食!首先系「鱼露花甲皇」!🐚 花甲肉质肥美,鲜甜又多汁!😋 鱼露同麻油嘅味道配合得好好,好惹味!跟住系「汕头煎蚝烙」!🦪 蚝仔多到爆晒出嚟! 煎到金黄香脆,蚝仔鲜味十足!最后仲叫咗半份「招牌卤水鹅肝」!🫙 原本以为鹅肝会好鞋,点知完全估唔到! 超级嫩滑,入口即溶,软绵绵嘅口感,简直系人间美味!🤤我哋每人叫咗碗白饭同白粥,配埋啲小菜,真系食得好满足!🍚🥣仲叫咗壶香片茶🍵,清香解腻!总括嚟讲,陈仪兴尚潮楼嘅食物质素高,价钱又合理,环境又舒服!💯 值得推荐俾大家!🥳 下次一定会再嚟试其他菜式!记得留意下分店嘅营业时间呀!⏰太子分店:星期一至五 11:00am-15:00鲗鱼涌分店:星期一至四 17:30-21:30 / 星期六、日 11:00am-15:00
餐厅仲有功夫茶~我哋都试下❤️❤️果然茶香味足~
我哋每人叫咗碗白饭同白粥,配埋啲小菜,真系食得好满足!🍚🥣
仲叫咗壶香片茶🍵,清香解腻!
记得留意下分店嘅营业时间呀!⏰
太子分店:星期一至五 11:00am-15:00