工作太忙,决定放半天假比自己抖一抖🧡,拣左收藏已久既打卡Cafe,决定独自去一趟🧏🏻‍♀️去到Cafe果然没有令我失望,全间Cafe用不同深浅程度既紫色布置而成💟,门口有紫色打卡墙同玻璃椅,天花挂满紫色薰衣草✨,令我谂起日本既紫藤花海🥰。虽然布置以胶花制作,但保养尚算干净,真实望落去唔会好假,感觉好梦幻🫧紫薯波波鲜奶 ($45)💬系店员既建议下,拣左微甜既紫薯鲜奶。紫薯同鲜奶层次分明,紫薯系雷射紫色🤩。搞拌后紫薯味唔算浓郁,但胜在打卡一流📸,杯底仲有好多蒟蒻波波,饮落好有口感明太子蟹柳意粉🍝 ($98)明太子份量都几多,好够咸香,而且放左好多木耳伴碟,增添整个意粉香味同层次。不过食到最后会有啲咸。份量刚刚好,唔会好济👏🏻🫶🏻呢间cafe 平日下午好宁静,听住背景音乐,比我休闲地放松一下,静下来睇睇书📖,好享受呢个me time🧡P.S. 临走前请店员帮我影相打卡📸,店员影得好好,相片轻轻调光就得,建议加佢人工🤣

紫薯波波鲜奶 ($45)

明太子蟹柳意粉🍝 ($98)