🇭🇰Hong Kong - Sai Wan Ho📍鱼蛋佬 鱼蛋 斋 牛栢叶_____________________________经过开太安楼嘅您唔知你每次有咩系必食,我心中太安楼必食清单必定系「鱼蛋佬」。但唔一定每一次去都食到架,系要睇彩数,因为会不定时收休息。所以每次去之前一定会上佢地Instagram 睇下有无开!同埋佢地只系夜晚开!每次都要排20分钟以上,但我觉得都值得!最特别系佢地个汁,系秘制沙爹汁!虽然系沙爹但佢唔系话平时食开啲印尼沙爹汁有好重花生味!个汁带有小小辣味,但唔会系超辣辣到接受唔到个啲。每次一定要叫当然系鱼蛋,但我个人觉得最出色系斋。吸晒所有汁!因为我太中意个汁,所以每次都求老板比多小小。返到屋企煮个公仔面捞啲汁落去食,劲好味!📍 西湾河筲箕湾道57-87号太安楼地下A28号B号舖
🇭🇰Hong Kong - Sai Wan Ho
📍鱼蛋佬