2014-02-03
呢次系我第2次打食评 我一向都钟意去楼上cafe坐下同朋友聚会 见到呢间cafe食评好多 所以一直都想试下 但无奈book左2次都依然book唔到 直到今年 因为朋友想同我补食番餐生日饭 所以再试下book多次终于成功我地当日book左8:00 一行8人 准时到达 张枱都岩岩好唔太逼 之后到拣menu 佢有分几款套餐 我地都拣左每人$118个个套餐 佢包左个沙律 芝士包 芝士薯条 焗薯皮 蜜糖鸡翼 仲有好期待既酥皮pizza 仲有一个白汁烟肉意粉 仲有每人都包杯饮品 我地8:30落单 落单个阵侍应都有问洗唔洗加钱将pizza升级7寸变9寸定10 咁我地落单前亦觉得佢小食都比较多应该够饱唔洗加 落单后 我地d饮品等左20分钟先到 出饮品个阵女侍应放底时非常细声咁交代左杯饮品就算 好 可能因为佢忙紧所以唔紧要 但点知到第2杯饮品时 就出现同朋友掉转饮品呢个情况 我就饮左朋友杯好似叫水蜜蜜既饮品 而朋友亦都饮左我杯兴合合 我同朋友都互相试下 我非常庆幸错有错著饮左朋友个杯 因为个杯所谓既兴合合完全淡而无味 分分钟水都好饮过呢杯饮品 仲有饮品中提到既啫喱仔 只系一般既寒天条 有少少令人感到失望
到9:00先有一样野食出..就系呑拿鱼沙律 我试左1条 个阵味系好臭 d洋葱味系好似煤气味咁 可能落得太多 连朋友都咁讲 大家最后都饿住个肚等到9:30 9:30先有其他野食 个焗芝士包同鸡翼 都算ok的 但每一款食物每人只得一只 完全劲肚饿之后到薯条份量终于似正常7人份量 味道亦都唔错 到10:00终于出埋pizza 期待左咁耐点知 pizza份量完全离谱 一人一块手指尾咁长既pizza 每人一块后只剩番2块系盘中 最后仲要同朋友一齐争 10:30先出埋主菜 烟肉意粉 味道系唔错 但我可以话你知 又系劲少 大家每人1-2啖已经清唒 最后 甜品有 芝士蛋糕 木槺蛋糕 同雪糕 我地每样都有点 所谓木槺蛋糕只系系面头加上饼碎既芝士蛋糕 已经唔想食 朋友都带左3件西饼上黎一齐share 切饼费每位要收$2
题外话/补充资料:
另外真系有样野几嬲 系食紧小食期间 个女侍应见到我地有碟小食食完 打算收 但佢并唔系企系宽松既枱边收 而系系咁系朋友中间摄入去收 大家都奇怪 你大可以讲声唔好意思 我地都会传递比你 食物份量又少 全场又焗 真系太失望 保证无下次! 宁愿去d无保证既cafe试 !