2011-04-26
两个人夜晚去, 因为一早订左位所以去到唔洗等一坐低个waiter就问我地系咪第一次泥, 我地话系, 佢就介绍左d沙律同头盘俾我地一开始佢俾我地既印象都几好..但系之后既服务态度就好差啦, 先容许我讲一讲waiters既服务态度再讲d野食一开头谂住加$48任饮红白酒, 点知佢地话唔够红酒, 所以净系可以任饮白酒冇红酒饮, 最后都冇加钱饮野个老板娘话因为d蚝唔够, 所以每人限叫两只冇得任叫, 佢首先上左两只俾我地, 之后我地谂住叫佢上埋另外果两只, 个waiter话每人只可以只两只架咋㖞, 头先咪上左俾你地啰, 我地话头先净系上左两只咋㖞, 跟住佢好悔气好似好唔愿意咁叫厨房上埋另外果两只蚝俾我地我心谂 你d蚝又唔系特别大只好味 我洗唔洗贪你果几只蚝呀跟住食食下发现我地头上既冷气机滴水, 我地就话俾个waiter听叫佢印一印d水, 点知印完都系滴, 佢就帮我地熄左部冷气过左阵唔知边个又开番部冷气机又滴水, 今次仲液左落个头同只碟到, 跟住我地又同同一个waiter讲, 佢"哦"完一声后又熄左部冷气又过左阵个老板娘就问另外一个waiter(唔系帮我地熄冷气果个) "果枱(我地隔.离再隔离果枱)
我心谂 你d蚝又唔系特别大只好味 我洗唔洗贪你果几只蚝呀
又过左阵个老板娘就问另外一个waiter(唔系帮我地熄冷气果个) "果枱(我地隔.离再隔离果枱)话好焗㖞, 跳左制咩做乜唔开冷气?"
正当个waiter想开番部冷气既时候我就话"你地部冷气滴水㖞, 仲滴左落个头同只碟到㖞!" 跟住个waiter同个老板娘好似恍然大悟咁既样, 最后都系坚持要开番部冷气, 就帮我地拉出左张枱
系依件事上觉得佢地waiter同waiter同老细之间系0沟通, 依个熄完果个又开番, 果个开完依个又熄番, 佢地做野都几混乱下
另外就系有个waiter竟然系背住我地落单, 佢唔叫我地讲野我地真系以为佢同紧隔离果枱落紧单
讲完服务态度讲食物
除左出名既生牛肉同翡翠螺, 吞拿鱼汁烧牛肉, 羊仔脾, 酒醋墨鱼仔沙律好味外, 其他味道真系十分一般
唯一好就好在佢全部都细细碟咁上你可以试多d唔同既野食
总结泥讲试完一次依间野就唔会再去食多次, 依个价钱食其他放题仲抵食
(公众假期 $178加一 = ~$200)