2023-06-18 727 浏览
其实系因为之前嚟食过,觉得食物唔错,所以今年先特登带两老嚟庆祝父亲节。但唔知系父亲节人多,定系质素真系下降左。食完今晚呢餐真系唔会再encore。首先一如以往其实服务都好一般,侍应们是有礼的,不过佢哋真系超级忙,无论系落单,加茶,追单,全部都要等。个别侍应上菜时亦没有介绍枱上的酱汁是配合那一味𩠌菜的。另外我地系订左5人枱,可能因为细枱啦,餐厅安排咗我哋喺走廊附近位置,但系又同另外一张大枱好近,中间就用咗一块应该系疫情留落嚟嘅大型透明屏风隔住。但系隔离𠮶张大枱,三不五时就喺度饮杯,饮杯时,又要企起身,企起身又将张凳推后,跟住又顶到个屏风屏风都向我𠮶边迫埋黎。坦白讲,呢样嘢系隔离𠮶枱人同餐厅各有一半问题。不过这些我都可以算,还可以忍耐,但食物质素就真的有点儿那个。唔知系唔系我哋冇叫到啲贵价菜?除咗个黄金鲜鱿,其他都好一般,本来最期待嘅追魂叉烧更加系全晚最令人失望嘅一味菜。呢味菜系今晚第一个order,但系佢哋留咗单,我哋差唔多食完,要追单先至送上嚟,点知迟嚟,仲要唔好食,一黎眼见其实都唔系烧得好靓,而之后待应加上酱汁再烧多几下其实都有求其,唔系件件都烧到啲汁有少少焦。再黎就系件叉烧入边劲多

唔知系唔系我哋冇叫到啲贵价菜?除咗个黄金鲜鱿,其他都好一般,本来最期待嘅追魂叉烧更加系全晚最令人失望嘅一味菜。呢味菜系今晚第一个order,但系佢哋留咗单,我哋差唔多食完,要追单先至送上嚟,点知迟嚟,仲要唔好食,一黎眼见其实都唔系烧得好靓,而之后待应加上酱汁再烧多几下其实都有求其,唔系件件都烧到啲汁有少少焦。再黎就系件叉烧入边劲多根!食唔到嘅根仲要劲大件,搞到我忍唔住要帮佢哋影张相。
销魂叉烧

最后补上单据一张,证明俾OpenRice睇我真系有食。
2023-06-18
庆祝纪念