The Market

2015-09-14 12398 浏览
最近心血来潮想试下食评, 因为我都算系一个钟意食野既人, 所以有好野我都会去试! 所以分享一下自己的食后感就好似THE MARKET既BUFFET, 屡获好评, 所以点都要试下!听人讲呢间酒店的BUFFET要3个月前订, 所以我2月已经打去订位, 不过佢话未有得订住, 所以3月头先打去成功订到位. 另外, 因为生日关系, 亦可以订个蛋糕作为庆祝用途(虽然个蛋糕好细件, 但食完BUFFET都食唔落D乜, 而且亦有系碟上写字, 但味道就好一般....)一去到, 见到好多人都拎左呢个帆立贝, 泰式的做法, 酸酸甜甜, 但偏辣另外出面有个沙津吧, 特别之处系有唔同既酱汁, 几多款式, 几特别, 不过唔记得影相呢度冇生蚝, 但系有龙虾, 都算大只, 但系食落好重雪味, 好硬, 直头好似岩岩系冰箱拎出黎, 溶唔切雪, 一D都唔新鲜! 头一转D龙虾都叫做有膏, 但之后出去见到已经冇膏, 不过有冇膏都唔想再拎黎食! 至于其他冷盘, 普普通通, 冇乜特别至于同冷盘对比下, 剌身都算值得一赞, 虾都几鲜甜, 其他都不过不失食自助餐当然每样都试下啦, 食物种类都算多, 但系食物质素就真系唔系好得, 鹅肝厚,

自助餐当然每样都试下啦, 食物种类都算多, 但系食物质素就真系唔系好得, 鹅肝厚, 但味道真系好一般, 你收得$700以上一个人, 但稍为高档次既食物都做得唔好, 不论次盘热盘都比想像中差太远! 烧牛肉冇乜味
蒸蛋算滑, 蟹粥鲜甜, 唔错, 椰子汤系全晚较为出色的一道菜, 几清甜
叻沙, 味道同想像差太远, 即使出面的店铺都做得好过佢! 食左两啖, 放弃
成晚最特别既莫过于榴梿甜品, 本人系榴梿爱好者, 呢度种类都算多, 榴梿味都重, 几出色

整体黎讲, 要$720一个人加上要早成2~3个月BOOK位都几过份, 呢个价钱绝对可以食到更好既BUFFET,什至系其他种类既食肆! 加上冇任何信用卡折扣, 完全唔值呢个价钱!
2015-05-21
庆祝纪念