2017-04-22 4487 浏览
以前见客,帮衬过两次Sevva, lunch 的食物质素唔错。果两次当然有食蛋糕,味道难忘!自从唔洗过海返工见客,就少左机会食好野,难得寻日出去上环training, 老公又正日生日,一心念住去Ms B订一个比老公又唔提早订,好彩去到都仲有现成蛋糕,好开心咁买左个Madam Butterfly 返屋企。晚饭过后,打开个盒两个小朋友都好兴奋,当我搬个蛋糕出来时,发现个生日牌竟然贴系胶圈外面(上下套两个胶圈),都唔紧要,我自己拆好再贴上蛋糕外。一分蛋糕,就支离破碎.... 三层蛋糕同我玩分体,唔紧要,因为我知B小姐的蛋糕标榜健康,所以唔用cream 来接驳蛋糕层挂... 但今朝上来睇咁多位既食评就会明原来唔只我一个系咁,到上返佢地网站再睇多次个蛋糕既介绍,你会发现参考图片既每一层都有Apricot jam/ compote😵 咁我系咪中伏呢?定系师傅偷工减料?真系见仁见智。味道其实可以,因为唔太甜同漏,我好欣赏最上面既黄桃酱,蛋糕中心有忌廉混水果肉,听住,系中心,唔系夹层。最底层系我两个小朋友唯一话好味既脆脆饼底。我从来唔写食评,因为觉得食物既口味好个人,今次真系失望到顶点所以想同大家分享

我从来唔写食评,因为觉得食物既口味好个人,今次真系失望到顶点所以想同大家分享,希望只系糕饼师偶然失手,因为我系B小姐粉丝!

2017-04-21
$63 (其他)
庆祝纪念
生日