2006-08-13 21 浏览
曾几何时, 朋友心血来潮的想吃炸蟹钳, 便冲入了"西苑", 叫了菜牌上没有的炸蟹钳, 一食惊为天人. 所以星期五晚上特别约同一齐去回顾这份美味~ 怎知道, 失望而回... ~ 炸蟹钳两只- 菜牌仍然没有, 但落单又有㖞. 不过味道差远了...问他们有没有酱汁, 只是求其用黄油蟹的醋衍我.\"/.套餐~ 红烧菜胆鲍翅- 好一般...~ 原只鲜吉品鲍- 我食的好像有少许酸味, 而伴菜西兰花其中一旧居然是冰冻的~ 上汤油盐焗开边龙虾- 个茨汁怪怪的, 唔好食~ 野菌泡田园蔬菜- 味道好普通, 而放得耐左的野菌仲好干添~ 鱼汤泡米线- 基本上同碟菜都冇分别, 同样既菜, 同样既野菌...味道一般~ 精美甜品- 等了十五分钟才到, 前后催了两次, 之后居然出了三次糖水给我们 总结:味道真的不值得再去食.服务热切得有点过份, 但这样不代表好= = (我咁大个人都未试过侍应问食完未, 当时刀叉在手上, 我答佢未, 点知佢行开唔够三秒返转头再问, 但冇理会我就收走我只碟, 而刀叉在手中亦有食物, 当时很无奈, 马上把东西放入口中. 而刀叉用后却不知道放在哪里, 同一时间, 侍应又立刻冲前在我

所以星期五晚上特别约同一齐去回顾这份美味~

怎知道, 失望而回...

套餐
~ 红烧菜胆鲍翅- 好一般...
~ 上汤油盐焗开边龙虾- 个茨汁怪怪的, 唔好食

总结:
味道真的不值得再去食.
服务热切得有点过份, 但这样不代表好= =
(我咁大个人都未试过侍应问食完未, 当时刀叉在手上, 我答佢未, 点知佢行开唔够三秒返转头再问, 但冇理会我就收走我只碟, 而刀叉在手中亦有食物, 当时很无奈, 马上把东西放入口中. 而刀叉用后却不知道放在哪里, 同一时间, 侍应又立刻冲前在我手中接过刀叉)
(最抵死系我当时真的有少少嬲, 朋友就觉得侍应唔系有心, 叫我唔好挑剔, 点知话口未完, 佢终于尝试到我既滋味, 好的是他只是一只手, 因为当时他拿的是筷子, 哈哈)

佢地既服务态度系好, 但质素却很差呢