2016-10-18 444 浏览
换左老板开埋新舖后第一次来食,十二点半已经好多人,排队去收银买完飞后,等叫号码去柜枱攞野食,呢到好细大约六张枱,有两张八人大枱,我一个人坐去大枱,但根本连行去坐都好困难,何况坐系到食,有个肥d 阿姐坐低左,佢侧边都已经坐唔到人,我会拣返好似以前咁立食算讲返正题,一睇个餐牌好明显加左价,叫左个大油面,以前有分大中细,呢家得细面$8、大面$16,𩠌就叫酸齐、猪红各$7,大肠$10,原本仲想食新出猪手,但又要$10,我唔系好接受到食碗车仔面要成五、六十蚊所以冇叫到,最后佢收我四十一唔知系咪加大辣加左$1.个面好明显系以前中面份量,酸齐好似放左一段时间已经唔脆、猪红系最冇变果样,可能因为都系交货野,猪肠有少少臭味,辣酱明明叫左大辣都系得少少,以前d 酱多到有乒乓球咁大,唯一ok 系𩠌份量冇变.整体来讲系失望,呢间一直系我心中系车仔面界no.1 ,现在应该五甲不入,其实我都好希望佢有返以前个水准,因为老店执一间少一间,真系期望越大失望越大.
加大辣加左$1.
2016-10-17