餐厅: 沙田凱悅酒店咖啡廳
资讯:

2019-09-15 7268 浏览
屋企人想食自助餐 , 喺新界嚟讲大学站呢间酒店够晒方便 , 就拣咗黎呢间食之前食过酒店中菜厅 , 非常高质 , 所以对佢地嘅自助餐都抱有期望一坐低 , 见到地面同枱底有几粒好明显嘅食物残渣 😓😓😟😟 ... 开餐前 , 行左一个圈 , 食物种类中规中矩 , 热蕈用电磁炉同煲保温 , 煲盖虽然透明 , 但有水气 , 唔系好睇到入面系咩食物 , 而且奇怪嘅地方系 , 唔系款款食物都有食物牌放系格黎 , 有时真系唔知系咩黎 🙁 一打开煲盖 , d 倒汗水好容易会滴晒落 d 食物度 ....... 同埋旁边系无位放煲盖 ... 真心觉得成个设计好差 ... 👎👎😔😔海鲜冷盘 🦐有 d 失望 , 之前睇食评有龙虾同埋翡翠螺 , 今日去到只有长脚蟹蟹脚 , 冻虾 , 小龙虾 , 少量青口 , 扇贝肉同埋虾仁海鲜冷盘有 2 款都系虾 , 仅仅 6 款海鲜就已经有 2 款系重覆 , 咩事呀 ? 😩😩扇贝成盘放系到 , 散收收 , 干争争咁样 , 见到都唔想食 😔😔试咗长脚蟹蟹脚 , 肉质同埋鲜味正常 , 海水味偏重 冻虾 😋😋 值得一赞 , 好大只 , 实净 , 爽口 , 鲜甜 , 非常好食青口同剥壳
开餐前 , 行左一个圈 , 食物种类中规中矩 ,
海鲜冷盘 🦐
试咗长脚蟹蟹脚 , 肉质同埋鲜味正常 , 海水味偏重
青口同剥壳虾仁都冇乜特别

沙律吧 🥗
都唔错, 有大大粒嘅橄榄 , 羽衣甘蓝 , 厚切烟三文鱼 , Parma Ham , 沙律嘅款式都几多 !!
烧烤吧  🍢
肉类净系见到羊架 , 海鲜只有烧虾 , 另外有烤肠 , 翠玉瓜 , 菠萝等等
羊架好食 ! 不过肉类净系得羊架 , 非常失望 ☹️
烧虾好干 , 食冻虾算喇 , 烧菠萝唔系好甜 ...  旁边嘅烧牛肉唔错
芝士焗龙虾一般 , 芝士味盖过晒龙虾味 , 惊喜位系佢撘埋只蟹钳肉系虾头位置 !
刺身 🍣
当日有三文鱼 , 吞拿鱼 , 希灵鱼同甜虾
试咗甜虾同希灵鱼 , 甜虾非常鲜甜 , 推介 !! 😍😍
希灵鱼都唔错 , 不过唔知点解咁鬼薄切 😰
寿司吧仲有寿司 , 卷物同冷面
热食 🍲
中式汤水有老黄瓜煲赤肉 , 好家常嘅一个汤水 , 家人话好好味 , 饮咗好多碗
另外值得赞就系蒸鱼 , 好好食 !! 系斑嚟嘅 , 不过同样因为无食物牌 , 唔知系咩鱼 ,
每次一出鱼 , 都好快比人夹晒 , 得番条骨
海南鸡饭卖相唔吸引 🙄 完全无想试下嘅意欲
长通粉煮得太腍 ... 鲍鱼仔味道正常 , 不过劲细粒 ...
唔知大家见到呢个蟹脚海苔汤有冇兴趣呢 , 我见到就一啲兴趣都冇啦 ...

面档 🍜
同样唔系好吸引 , 有烧味 , 有啲丸 , 菜咁样啰 , 无食到

生果 🍎
只系见到连皮火龙果 , 连皮橙 同 哈蜜瓜 , 少款式左 d wor ........... 😒
甜品 🍰
有好多选择 , Pancake 同格仔饼唔系成日有师传系度 😕
试咗 10 款左右 , 每款质素都 ok , 唔会太差 , 但亦都唔会话好好食 , 只系想推介一下佢个面包布甸 !

雪糕 🍨
有 9 种味道 , 非常多选择 ! 试咗三球 : 绿茶雪糕 , 蓝莓雪糕 , 柠檬雪葩
口感同味道都非常好 , 蓝莓雪糕个味好真 , 仲有一粒粒嘅蓝莓喺入面 !! 推介 👍👍

呢间自助餐我真心失望 😔😔😔
首先食物质素方面 , 唔系难食 , 但同样无咩惊喜 , 烧烤吧 , 刺身 , 海鲜冷盘款式较少
最令人失望系服务 , 每个食物档都只会有 1 位或者 2 位厨师喺度
有时佢甚至会行开 , 成个食物档冇人 , 想食野都唔知企喺度等好呀 , 定系过一阵再嚟
平时食自助餐 , 厨师系会企喺度等 serve 你
另外 , 当我哋水同餐茶都饮晒嘅时候 , 见到先后有 2 名店员喺附近望到呢个情况都冇主动斟水
成餐饭由 7 点食到 9 点 45 分 , 只系加过 1 次水 .............. 正常系酒店食野 , 未饮晒已经会加水 ..... 😔
当日用 Openrice 订座优惠有 85 折 , 每人 ~ $540 , 呢个价钱 , 我会拣食其他自助餐餐厅 😖😖
用餐优惠
优惠券