餐厅: 沙田凱悅酒店咖啡廳
资讯:

2022-10-03 823 浏览
小朋友生日, 近近地去咗沙田大学站。放工时间, 比较多人﹗6点去到, 坐位位置系阁位梳化, 可以泊BB车, 静静地几好﹗大人$630+10%, 小童$350+10% 用open rice 订座有8拆, 埋单$1420.- , 这个价钱对比质量, 觉得不值﹗以住有沙田18的点心同烧味, 招牌苹果批助阵, 现在只有烧味, 真的失望; 我仔好喜欢食叉烧同白切鸡, 所以特意来这间食, 只能话OK﹗鸭肶肉比较实, 叉烧无以前软及香, 仔仔无食鸡肶, 爸爸食咗话比较好﹗热荤, 有花胶鲍鱼(味度一般), 蒸鱼OK无过火, 牛尾TOO BAD咬唔到﹗刺身卖相己经不肥美, 虾还可以, 象拔蚌(无鲜味)﹗牛肉算系比较好, 羊架同鸭肝都系一般, 返而西汤(椰菜花) 同 面包 比较好(不过全场都揾唔到牛油)﹗中汤好淡, 爸爸话沟得太多水﹗黑毛猪比较瘦, 好干﹗冻海鲜只有蟹脚(太多水), 虾(无味), 拆咗出来翡翠螺(无食,不吸引)﹗直接去甜品, 不过不失, 唔感食罗汉果蛋糕... 见到有一装咗一大碗番薯糖水﹗H雪糕, 无可能话唔好﹗有即磨咖啡同苹果伯爵茶无限添饮﹗记得以前好食好多同多款, 暂时都唔会再去﹗似乎
小朋友生日, 近近地去咗沙田大学站。放工时间, 比较多人﹗

刺身卖相己经不肥美, 虾还可以, 象拔蚌(无鲜味)﹗

黑毛猪比较瘦, 好干﹗

有即磨咖啡同苹果伯爵茶无限添饮﹗
记得以前好食好多同多款, 暂时都唔会再去﹗似乎沙田酒店, 开始时都做得唔错, 但好难保持到水准﹗
题外话/补充资料: 服务好, 主动问小朋友需唔需要填颜色﹗空间比较大, 梳化位比较多﹗ 订座时REMARKS小朋友生日, 但无主动问过要唔要小蛋糕﹗小朋友见到隔两张枱有人吹蜡烛, 我就要求一份﹗以前尖东个间, 会准备有写名小蛋糕送俾小朋友, 又会主动影相﹗
2022-09-28
庆祝纪念