2025-01-20
去咗呢间喺奥运站遨凯酒店入面嘅高级中菜😍 环境同食物都好气派❤️羊肚菌炖响螺汤呢个汤真系滋补养生,羊肚菌鲜美,响螺肉质软熟有咬口,入面仲有鸡、猪肉,劲多配料👍🏻 汤底清甜而且味道浓郁,饮完有一种好幸福嘅感觉🫶🏻海蜇花及伊比利亚黑豚叉烧海蜇花爽口脆弹,配埋黑醋嘅香味,加上伊比利亚黑豚叉烧,叉烧肉质嫩滑多汁,咸香适中❤️鲜果拔丝咕噜肉呢个咕噜肉外层做咗拔丝效果,咬落香脆,内里嘅猪肉鲜嫩多汁,加上水果嘅酸甜味,非常开胃👍🏻金汤乳酪龙吐珠呢个菜色非常有气派,龙吐珠即系猪肉加上虾肉制成,再用雪梨包住,净系手工都已经一百分🥰 上汤蒸鸡蛋,超级香滑,入口即溶😍 面头仲有肉质新鲜弹牙嘅龙虾肉配上鱼子,非常名贵❤️金汤珍珠浸时蔬呢个菜式非常清新,金汤味道浓郁,豆苗新鲜再配上唔同嘅配料,汤底鲜甜,最特别嘅系面头嘅薏米做咗珍珠效果,口感烟烟韧韧👍🏻海鲜汤樱花虾面用咗唔同嘅海鲜熬成,汤底味道非常浓郁,配上樱花虾同烟韧嘅面条,口感丰富😍
羊肚菌炖响螺汤
海蜇花及伊比利亚黑豚叉烧