2019-05-14
今日难得同朋友黎到铜锣湾,又好耐冇食过韩式炸鸡,于是就黎左呢间朋友介绍既餐厅。去到既时候尚早(6:00pm),唔太多人,座位好宽敞,舒服🤔而且环境格调好好,电视播放一啲韩星既演唱会片段☺️好有气氛🤔我同友人叫左一盘咸蛋黄炸鸡($188),同一盘白雪芝士烤鸡($185),加上卡邦尼年糕同海鲜煎饼🤔首先,完全冇谂过每碟食物既份量都咁足,去好多韩式炸鸡店都会觉得唔够喉,但呢度完全冇呢个烦恼😏好满足、好好味个炸鸡既味道唔会太咸,我呢个唔太食咸蛋黄都唔会怕左个味道,外脆内软,个鸡好滑☺️然后芝士鸡感觉上比较难处理,如果餐厅可以供应刀会比较方便!味道因为洒左好蛋芝士粉既关系,都颇有芝士味🤔味道还好海鲜煎饼比左好蛋惊喜,唔单止好足料,有蚝,有章鱼,有虾☺️配上呢个甜酸酱实在系一流💛怕辣既朋友可能要小心入面有红辣椒,唔小心食到会几辣🤔最后系卡邦尼年糕,都系好真材实料,唔单止有年糕,仲有芝士竹轮,仲有蘑菇同洋葱,可惜我唔太钟意洋葱,而洋葱既份量对我而言有点多。不过总括而言,份量好足,食物真材实料,入味😍下次有机会都会再去食☺️