Poking

2023-07-17 33 浏览
朋友带我来上环,感受一下啲小店嘅风情!咁我哋就嚟到一间叫Poking嘅小店,店内只有大约20个位置,但坐落都好舒适,亦都有响外国嘅小店嘅感觉!用手机点餐还算方便,而菜式主要系一些日式鱼生饭、面,和西式沙律;总算有特色!我哋点咗一个三文鱼沙律creamy baby,而朋友就点咗一个吞拿鱼饭spicy ahi tuna! 和两杯饮品!creamy baby嚟到嘅时候都有啲惊喜,其实就系用一只碗装住啲沙律菜上面摆上三文鱼吞,而Spicy Ahi Tuna拿鱼饭下面就放珍珠米饭,而上面亦都系有啲沙律菜吞拿鱼;食落有少少辣,感觉好有趣,有啲似日本菜亦都有啲似西式菜!相信就系呢间餐厅嘅特色,感觉食落好健康、好清新!味道亦都唔错;材料都新鲜;饮品就好简单哋用罐装饮品,纯椰青水真系好生津解渴!整体嚟讲感觉就好似去咗间外国小店,全店都比较年轻和有创意。
Spicy Ah8 Tuna
饮品