2015-05-13 1735 浏览
食完妹夫买既母亲节蛋糕, 我妈建议去观塘广场一间酒楼, 而呢间系我仲系宝宝既时间就已经黎过, 所以呢间真系开左好耐!!! 里面都敌不过岁月既洗礼, 地方都比较旧啲。我地同行6个, 连埋 bb, 都叫左十几样野食。花生南乳猪手味道一般, 唔够爽口, 食左少少无食。上海菜肉包上面有啲白芝麻, 食落去有猪肉同椰菜, 一啲都唔肥腻, 清清地, 建议一试!鲍汁叉烧包就失望少少, 见到入面有2条肥猪肉, 仲有比较干, 口感一般, 蒸煮时间宜控制恰当!鸡蛋猪脚姜就要叫啦, 我妹仲补紧身, 对比之前北斗翁果到, 呢个就送到果时已经有好香既姜醋甜味, 非常开胃, 亦有2只鸡蛋。汁系甜甜地, 之后攞左啲黎送饭。北菇滑鸡饭, 我地叫左2个而已。无任何酱油既, 只有白饭, 半只冬菇同几块鸡肉。鸡肉系几滑既, 易入口, 饭就偏多油, 系蒸既时候落油系等佢香啲, 可惜唔觉有咩香味, 所以最后要落姜醋送饭。金蒜唐生菜系第一道菜, 热辣辣食, 好好食, 份量唔会话太少, 建议一试!蜜汁叉烧肠, 都系比较令人失望。唔知点解呢间啲叉烧咁干净净, 总之都系一般般!!!鲜虾菜苗饺, 我无食, 因为对虾有敏感。我2个妹话 Ok

我地同行6个, 连埋 bb, 都叫左十几样野食。

花生南乳猪手味道一般, 唔够爽口, 食左少少无食。

鲜虾菜苗饺, 我无食, 因为对虾有敏感。我2个妹话 Okay 啦!

香麻流沙包就真系几香, 亦都几 rich , 系唔错既选择!

之后我妹叫左个燕窝双皮奶, 芒果糯米卷做甜品, 见佢地食哂就知好味啦! 双皮奶都几滑, 燕窝都唔少! 糯米都唔错。

可惜, 服务生成日见到当睇唔到, 野食其实都要等好耐好耐先食到!!!
蜜汁叉烧肠
金蒜唐生菜
鸡蛋猪脚姜
香麻流沙包, 上海菜肉包, 鲍汁叉烧包, 鲜虾菜苗饺
花生南乳猪手, 北菇滑鸡饭
2015-05-10
庆祝纪念