2018-10-26 876 浏览
食生日饭, Kitty 姐姐介绍呢间新派素食。打电话订枱,对方话 whatsapp menu 比我。收到 当日 menu 之后,回覆确认订位。准时到达,已坐满一枱。我坐下,牛蒡茶送上。感觉好舒服。话说喝牛蒡茶可降血糖降血脂,朋友未到,饮多两杯先 😂 地方唔大,但坐得舒服,我坐梳化位,有 cushions, 有家嘅感觉。坐下来望下餐牌,晚餐只供应指定套餐,每位计,有私房菜 feel。人齐,可以出菜,先来个醋渍小黄瓜,酸酸哋,好醒胃。再嚟三款小食,一齐上,presentation 好西式。有甜嘅亚麻籽椰汁紫薯涷,棘嘅凉拌麻辣雪耳和咸嘅焗酿燕麦鲜冬菇。我由咸嘅食先,最后食甜。三样都是醒胃小食。酿冬菇,食唔出系斋 😋 羽衣甘蓝藜麦烤蜜桃沙律,第一次食羽衣甘蓝,味道好特别,唔识形容 🤔 藜麦好烟靭。牛油豆蔬菜蕃茄浓汤配香脆多士和面包。饮完汤已经好满足。黑松露芝士炸薯球,唔油腻,中间嘅黑松露酱和芝士,冇抢到薯球嘅味道。比个 Like 佢 👍 青酱松子仁米型意粉,食素食埋意粉,系 Fusion 莱呀 👍😁甜品系金罗汉果菊花雪梨冻,老板话冇加糖,甜味系来自罗汉果。中间啲雪梨丝好爽。全晚都系饮蜂蜜牛蒡茶

人齐,可以出菜,先来个醋渍小黄瓜,酸酸哋,好醒胃。

牛油豆蔬菜蕃茄浓汤配香脆多士和面包。饮完汤已经好满足。

全晚都系饮蜂蜜牛蒡茶,感觉好舒服 😃 呢餐素菜宴,似食西餐私房菜 👍👍👍
亚麻籽椰汁紫薯涷,凉拌麻辣雪耳和焗酿燕麦鲜冬菇。👍
牛油豆蔬菜蕃茄浓汤