2013-10-06 3613 浏览
每逢星期五都会去试下 d 未食过既餐厅,OpenRice 左一下,再加 d 以讹传讹,就去左呢间 Dan Ryan's Chicago Grill。胜在地点向又一城,交通好似算几方便。虽然话星期五晚,但又唔洗等特别耐,半个钟就有位。好多餐包 未叫野食就先上一大碟餐包。。加两个 Muffins。通常餐厅都系数人头或者跟餐既,但我地三个人,呢碟就有 3个包 2个 Muffins。而且睇落食落都唔似一般颓餐包。。前菜 + 沙津 卖相同味道都唔错成个晚餐最好食既相信都系呢个小食拼盘同烤三文鱼凯撒沙津。前者系想试多几款小食,所以向个 menu 揾既。薯仔皮系一样对我黎讲几特别既野食,佢系的的确确焗薯仔皮,上面应该系加左 d 芝士,我觉得几特别,值得试一次~而后者就系靠 OpenRice 既推介所以拣既,三文鱼系烤过既,成碟味道都唔错。主食 - Mixed Grill Platter (肉类拼盘) 味道一般又系因为想试多几款既关系,主食叫左个拼盘。讲卖相其实都唔差既,碟既舖排都几好。但系同餐牌上面写既 4-6 人既份量就好似有少少出入。不过我地三个人再加前菜都算好够食。味道方面,排骨 (back

虽然话星期五晚,但又唔洗等特别耐,半个钟就有位。

好多餐包

未叫野食就先上一大碟餐包。。加两个 Muffins。
而且睇落食落都唔似一般颓餐包。。
餐包
Muffin
前菜 + 沙津 卖相同味道都唔错
成个晚餐最好食既相信都系呢个小食拼盘同烤三文鱼凯撒沙津。
前者系想试多几款小食,所以向个 menu 揾既。
小食拼盘
烤三文鱼凯撒沙津
又系因为想试多几款既关系,主食叫左个拼盘。
讲卖相其实都唔差既,碟既舖排都几好。但系同餐牌上面写既 4-6 人既份量就好似有少少出入。不过我地三个人再加前菜都算好够食。味道方面,排骨 (back rib) 唔算太差,但系 d 肉唔系咁入味,得外面有个 dressing。
鸡整得太老,如果唔系外面个酱味道唔错,真系唔系咁想食

叫左牛羊都系五成熟,但系呢,食既时候比想像中熟好多。
羊都勉强叫做五成熟,但都只系中规中矩。
西冷牛扒可能系薄身既关系,切开睇落似系十成熟,味道一般。我谂大大块既 18oz 应该唔系咁既质素?
讲卖相都唔差既
Mixed Grill Platter
超中伏既 Italian Milk Shakes。。
拣野饮,见到咁多野饮拣,所以就试下 d 新野啦,咁又见到呢个 "Italian Milk Shakes" 个名几得意,又向个餐牌上面系红字 (其实唔知点解系红字...),咁就打算试下佢啦。
叫完然后上网查下,成份系 Baileys Irish Cream, Amaretto 同 Chocolate Milk。
简单 d 讲就系:酒精 A + 酒精 B + 朱古力奶~
饮落几重朱古力既甜味,但系唔太钟意佢只酒既味。
完。
Italian Milk Shakes
总结:唔好点推介以外既野
呢个地方环境同气氛都唔错,我地果日去,睇住隔离枱个小妹妹同佢既屋企人开生日会,真系几开心既

不过讲食物,唔知系咪因为拣既主食都唔系重点推介,我觉得味道同我预期有少少落差。
我谂下次去食,相信都会唔洗谂,一定叫番餐牌上面最重点推介既 18oz 肉眼扒或者系 18oz 西冷扒!
2013-09-27
Muffin