2019-04-12
呢次终于比我同事叻翻次,可能同事知道我对佢之前D推介都颇有微言,哈哈,今次佢介绍呢间葡国菜绝对一雪前耻呀!话说小编今日早上心情极度不佳(当然系一个超级极度懒惰既XX惹我非常不满又极度失望),算,唔好讲呢D衰野,最开心系我同事兼我老细啦见我唔开心就提议今日食好D WOR, 话渠之前食过既一间葡国菜劲好味WOR,当然,一日被蛇咬十年怕草绳既我梗系唔会信足佢十成啦,始终之前既黑历史实在令我难忘,但又听到另一个老细兼同事同我讲话呢间野坚得WOR, 好啦,一于去试试啦。心念如果唔得既就之后去买千両翻公司食LOR最多!间餐厅O系云咸街好多酒吧附近,由兰桂坊行上去都几系野,建议大家走远D搭半山扶手电梯去到大馆条街落靠左向前行会舒服好多,渠EXACTLY就O系中环旧警署对面一座大厦2楼,中午既阳光照拂著,真系好写意好CHILL,午市MENU好多选择,有选择困难症既人要特别注意。对于小编黎讲当然唔难选择既,只有海鲜和鱼适合我,佢地分3 COURSE 和4 COURSE呢两款,3 COURSE即系前菜,主菜和甜品,4 COURSE有小食,前菜,主菜和甜品,小编一向唔喜欢西式甜品所以就问可否要3 COURS
间餐厅O系云咸街好多酒吧附近,由兰桂坊行上去都几系野,建议大家走远D搭半山扶手电梯去到大馆条街落靠左向前行会舒服好多,渠EXACTLY就O系中环旧警署对面一座大厦2楼,中午既阳光照拂著,真系好写意好CHILL,午市MENU好多选择,有选择困难症既人要特别注意。对于小编黎讲当然唔难选择既,只有海鲜和鱼适合我,佢地分3 COURSE 和4 COURSE呢两款,3 COURSE即系前菜,主菜和甜品,4 COURSE有小食,前菜,主菜和甜品,小编一向唔喜欢西式甜品所以就问可否要3 COURSE但甜品转为小食,答案系OK既不过要加30元,当然OK啦,3 COURSE盛惠198元,4 COURSE就258元,小编我唔要甜品要小食就加30元即系228啦。
小编选择鳕鱼球小食,前菜系烟三文鱼黎麦沙律,主菜就要左个葡萄牙海鲜饭,同事A要西冷牛扒,同事B和C都系食马介休, 小编最最最欣赏就系个炸鳕鱼球小食,鱼和薯仔分量系一半一半所以鱼味都好重但又食到薯仔味道,炸得唔油腻,好好味道,同事兼BOSS话我知佢话呢度小食如果夜晚食要30元一粒,我有两粒鳕鱼球都只系加30元都真系好抵食反正我又唔喜欢甜品。反而个葡萄牙海鲜饭我一般最终同左老细交换碟主菜,个马介休整得唔错,系切一条条非常幼丝和都系幼丝既薯仔捞埋一切捏成一个饼既形状再放入炸窝炸,真心正!另外同事A既西冷都唔错但略显熟左D虽然已经叫MEDIUM啦,但关乎系OVERCOOKED少少。另外不得不提系呢度既服务,唔系极度殷勤,反而系随意D但仍然保持FRIENDLY和专业既,好喜欢甘样既态度,太假太做状既令我非常唔自在,个女经理系外籍人士,虽然要用英文沟通但睇得出同埋感受到佢好FRIENDLY好细心,大家都好开心,临走前大家都食得非常畅快,黎个BIG SMILE FAREWELL比大家,呢餐最开心系老细请食饭! WAKAKA! 今次终于威翻次啦我同事。 。 。 。 。 。 。 。喀喀喀喀喀喀喀喀喀喀
题外话/补充资料:
记得一定要打去BOOK台因为午市都几FULL!