2017-06-29 938 浏览
星期六个fd行完行睇完戏,天气又湿又热,顶唔顺最终都系鼠左入去k11,谂住Hea下食个tea凉下冷气,行行下见到间叫LUNA CAKE 既蛋糕店,我不自觉心心眼左,  因为回想番成年前我o系观塘曾经外卖过一个LUNA CHEESE CAKE,(果时间SHOP冇堂食只得买走), 果次食到lam lam 利,如今可以坐底慢慢叹, 仲有cut cake款可以试几款wor, 仲谂咩 , 即入啦!一入去见到各款唔唔同既cake,好正甘, 已经o系度心大心细谂紧食边样…钻研左个menu好耐 …甘人地有选择困难症呀..肚就得一个 , 想食既就好多个 ....荔枝玫瑰特饮只系睇卖相, 见到d花瓣,已经可以成功捉住女仔个心,系拎黎哄自己或者哄女仔既佳饮,味道清香清新, 系食cheese cake的去腻好拍档!冰冻牛奶抹茶茶味甘香, 牛奶浓厚 , 不是走那种香甜的路线,是喜欢重茶味的抹茶控必选item!软绵绵又香滑~幼滑嘅圈蛋蛋糕,包围著香滑嘅鲜奶油,一口一口停不了!轻飘飘入口即溶~我是在吃云朵吗 ?!一入去门口见到已经睇中想食呢个!咬落去 外热脆 , 内冷软,冰火交融的感觉!个人比较喜欢白色芝士夹心的味
星期六个fd行完行睇完戏,
天气又湿又热,
顶唔顺最终都系鼠左入去k11,
谂住Hea下食个tea凉下冷气,
行行下见到间叫LUNA CAKE 既蛋糕店,
我不自觉心心眼左,
仲谂咩 , 即入啦!

一入去见到各款唔唔同既cake,
好正甘, 已经o系度心大心细谂紧食边样…

钻研左个menu好耐 …
甘人地有选择困难症呀..
肚就得一个 , 想食既就好多个 ....

荔枝玫瑰特饮
只系睇卖相, 见到d花瓣,
已经可以成功捉住女仔个心,
系拎黎哄自己或者哄女仔既佳饮,
味道清香清新, 系食cheese cake的去腻好拍档!

冰冻牛奶抹茶
茶味甘香, 牛奶浓厚 ,
不是走那种香甜的路线,
是喜欢重茶味的抹茶控必选item!

软绵绵又香滑~
幼滑嘅圈蛋蛋糕,
包围著香滑嘅鲜奶油,
一口一口停不了!

轻飘飘入口即溶~
我是在吃云朵吗 ?!

一入去门口见到已经睇中想食呢个!
咬落去 外热脆 , 内冷软,
冰火交融的感觉!
个人比较喜欢白色芝士夹心的味道啦 !
咸咸香香的!

绿茶就是满满的甘口茶香味 !

食完坐完吸完冷气, 爽晒 !!
我唔想出商场呀~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~